Nedim Şener İkiyüzlüler ve sahtekarlar
HABERİ PAYLAŞ

İkiyüzlüler ve sahtekarlar

Dün ortaya çıkan bir habere bir yandan çok şaşırdım, öte yandan hiç şaşırmadım. Habere göre Büyük Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş’ın 3 milyon TL’lik mal varlığına tedbir konmuş. Yurtdışına çıkışı da yasaklanmış.

Sebebi tuhaf bir olay; Doktor Mustafa Eraslan isimli şahsın 6 milyon lira değerindeki malvarlığını zorla üzerine geçirtip boş senet imzalatmış. Epeydir süren mahkemede savcı, Haydar Baş hakkında "Yağmaya azmettirme" suçundan, 10 yıla kadar hapis cezası istemiş.

Haberin bir de şaşırmadığım yönü vardı: Cumhuriyet Savcısı Ercan Altuncu esas hakkındaki mütalaasında, Haydar Baş'ın liderliğini yaptığı cemaat yapılanmasının söz konusu olduğu, şikayetçiler Mustafa ve Meral Eraslan'ın da cemaat ile mensubiyet ilişkisi içerisinde oldukları belirtildi.

Haberin Devamı

Zaten olay çoğunlukla, “Haydar Baş’ın cemaat yapılanması” diye haber yapıldı.

Belki de böyle haber yapanların şaşkınlıklarını hoş görmek gerek. Çünkü Haydar Baş, son yıllarda “Atatürkçü” kimlikle kamuoyuna çıkmaya çalışıyordu. Hatta “Hoş Geldin Atatürk” adını taşıyan kitabı bana da gönderildi. O zaman güldüğümü hatırlıyorum, azıcık Haydar Baş’ı takip edenler neden güldüğümü anlamıştır sanırım.

2009’da yazdıklarım

Çünkü 2009 yılında yazdığım “Ergenekon Belgeleri’nde Fethullah Gülen ve Cemaat-Destek Yayınları isimli kitabımda Haydar Baş’ın lideri olduğu tarikat ile ilgili raporlara da yer vermiştim. Genelkurmay Başkanlığı’nın Mayıs 2002 tarihli tarihli bir raporunda Kadiri Tarikatı ve Haydar Baş ile ilgili şu bilgiler veriliyordu: Amacı: Devletin; sosyal, iktisadi ve hukuki temel nizamlarını dini esas ve inançlara göre düzenlemektir. Stratejisi: Anılan grup, devlet ile kavgalı olmamaya özen göstermekte, bu amaçla Atatürk’e ve TSK’ya sahip çıkmakta, siyasi faaliyet göstererek etkinliğini arttırmakta, eğitim ve basınyayın faaliyetlerine özel önem vererek taban genişletmeye çalışmaktadır.

Günümüzde faaliyet gösteren önemli Kadiri grupları;

1 - Prof. Haydar Baş Grubu,

2 - Galip Hasan Kuşçuoğlu Grubu.

Raporun son kısmında, Haydar Baş ile ilgili şu not yer alıyordu: Tarikat, lideri Haydar Baş’ın kişisel yaşantısına ve MİT ile varlığı iddia edilen ilişkisine duyulan tepki nedeniyle diğer tarikat ve cemaatler tarafından desteklenmemektedir.”

Haberin Devamı

İddiaların doğru olup olmadığını değerlendirmeyeceğim, mahkeme Haydar Baş ile ilgili bir karar verecektir.

Benim derdim tıpkı İslamiyeti kişisel çıkarları için kullanan din tüccarları gibi Atatürk’ü perde olarak kullananlarla.

İslamiyeti bu din tüccarlarından, Atatürk’ü ise iki yüzlü sahtekarların kullanımından kurtarmak gerekiyor. Düşünsenize Adnan Oktar’ın bile iki cilt Atatürk kitabı yazdığı bir ülke burası.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder