Nedim Şener ‘İsmail’in hakkını ilahi adalete bıraktım’
HABERİ PAYLAŞ

‘İsmail’in hakkını ilahi adalete bıraktım’

Haberin Devamı

“Artık hiçbir beklentim yok” diyor bir suikasta kurban giden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı helikopterde bulunan meslektaşımız, gazeteci İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş. 2009 yılından beri İsmail’i düşünmediği bir günü yok. Memleketi Sivas’ta oğulları Tuluğhan’ı ve Çağan’ı büyütüyor.

O çocuklarına anlatacağı gerçeğe ulaşmaya çalışıyor hâlâ. Onun, çocuklarına gerçek, bizim onlara adalet borcumuz var.

Ama ortaya çıkan birçok delile rağmen Yazıcıoğlu cinayetinde bir adım gidilebilmiş değil. İki oğlu ile birlikte Sivas’ta görüştüğüm Yasemin Güneş, “Bu cinayet içinde öyle karanlık ilişkiler var ki aydınlanacağına kesinlikle inanmıyorum. Artık hiçbir beklentim kalmadı, ilahi adalete havale ettim. Oysa bu olayın aydınlanması yalnız benim için değil Türkiye için önemliydi” dedi.

‘İsmail’in hakkını ilahi adalete bıraktım’

Birçok şey yazıldı bu olayla ilgili. Ama onun kafasında hâlâ cevaplanması gereken soru var. Bir cevaba ulaştığında yeni bir soru ve yeni engeller karşısına çıkıyor. Yasemin Güneş ile meslektaşımız İsmail Güneş’i andık, kafasındaki bazı soruları yeniden gündeme getirdi. Yasemin Güneş soruyor;

● “Neden, 2016 yılında verilen takipsizlik kararını 2009 yılında Sivil Havacılık Kurumu raporuna dayandırdılar. Neden bir anda 7 yılımız çöpe gitti?

● Heyetin 10 uzman kişiden oluşması gerekirdi, neden yetki belgesi bile olmayan üyelerin bulunduğu 3 kişilik heyet oluşturuldu?

● Takipsizlik kararında 2009’daki raporda olmayan “aşırı yük maddesi” eklendi ve helikopterde olmayan 7’nci kişi varmış gibi yazıldı. Neden?

● İsmail kaza sonrası saat 15.26 ile 19.04 arasında cep telefonuyla tam 35 görüşme yapıyor. Kayıtlara göre konuşmasında hiçbir bozukluk yok. Otopsi raporundaki çene kırığı ile konuşması mümkün değil. Belli ki başkaları kırdı? Mezarının açılmasını istedim, mahkeme neden kabul etmedi?”

● Helikopteri ilk bulan 15 kişilik MAK timi. İçerisinde 15 Temmuz’da Marmaris’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı almaya giden FETÖ’cü subaylar Davut Uçum ve Ayhan Özsıcak da var. Bu ekip araçtaki GPS cihazını neden söktü?

● Takipsizlik kararı veren savcı 150 klasörü 15 günde okuyup nasıl karar verdi?”

Yasemin Güneş’in daha birçok sorusu var. Cevapları bulmak zor ama denemeliyiz. Çünkü ona ve oğullarına bu ülkenin adalet borcu var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder