Nedim Şener “Kimler kimlerle beraber…” öyle mi?
HABERİ PAYLAŞ

“Kimler kimlerle beraber…” öyle mi?

Salı gecesi Habertürk’teki yayın sonrası telefonuma üst üste mesajlar gelmeye başladı. Öveni de söveni de olan birisi için normal bir durum. Ama bir tanesi çok şaşırtıcıydı. Gazeteci Nevşin Mengü, benim adım olan eski bir ilanı etiketleyerek, “SETA 16 Temmuz’da Brüksel’de panel düzenliyor. Nasıl deniyordu, kimler kimlerle beraber” diye tweet atmıştı. Böyle bir gelişme bekliyordum ama aklıma Nevşin Mengü’nün yapacağı gelmemişti. Kendisine şu cevabı yazdım; “Nevşin Hanım, ben o toplantıya T.C. Büyükelçiliğinin davetlisi olarak çağrıldım. SETA sonradan dahil oldu. Malum rapordan sonra da katılmaktan vazgeçtim. Duyurunun son hali ekte. Gazetecilik biraz dikkat istiyor. Lütfen o özeni gösterin.”

Haberin Devamı

Gerçekten de 16 Temmuz’da Brüksel’deki Press Clup’da yapılacak toplantıya Türk Büyükelçiliği tarafından çağrılmıştım. Daveti kabul etmemin asıl sebebi, FETÖ’cülerin yalnız Türk halkına ihanet etmediğini, firar eden üyelerinin de hayatlarını kararttığını anlatacaktım. Hatta, FETÖ elebaşının, ona inanmış insanların masum çocuklarının hayatlarını da ellerinden aldığını örneklendirecektim. SETA o toplantı programına sonradan dahil olmuştu. Ancak, gazetecileri fişlemeye yönelik sansasyonel raporu yayınlandıktan sonra hafta sonu Büyükelçiliği arayıp benimle ilgili organizasyonu iptal etmeleri istedim.

Büyükelçi ile görüştüm

Bizzat Büyükelçi Levent Bıçakçı ile de konuştum, pazartesi rezervasyonlarımı iptal ettiler. SETA yayınladığı ilanda benim adıma da yer vermişti. İletişim kurup, adımın çıkarılmasını istedim. Onlar da aynı gün adımı çıkarıp ilanı yenilediler, Twitter sayfasında yayınladılar. Ben gazetecilere yönelik o rapora tepkimi sessiz sedasız gösterirken, Nevşin Mengü’nün salı gecesi adımın bulunduğu eski ilanı kullanarak, “Kimler kimlerle beraber” diye Twitter hesabından yayınlaması can sıkıcıydı. Toplantıya katılmaktan vazgeçtiğim için kimseden ne takdir ne kutlama istemiyordum ama haksızlığa uğramayı da beklemiyordum. Tweet’inin ardından Mengü ile telefonda görüştüm. İlanı bir arkadaşının gönderdiğini söyleyince ona, “O kişiyle arkadaşlık yapma, seni aldatıyor, kullanıyor çünkü ben o toplantıya katılmaktan vazgeçtim. SETA o ilanı dün yeniledi. Hepsi dünden beri Twitter hesaplarında var, biraz inceleseydiniz” dedim. Neyse kısa süre sonra hatasını gördü ve Tweet’i sildi. Tuhaf olan neydi biliyor musunuz? Nevşin Mengü’nün de hedef alındığı SETA’nın raporu, gazetecileri tam da Nevşin Mengü’nün “Kimler kimlerle beraber…” ifadesine benzer şekilde fişlemişti. Ben kimseye böyle bir ifade kullanmamışken, Mengü’nün o cümleyi beni katarak kullanması trajikomik bir anı olarak kişisel tarihime kaydedilmiş oldu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder