Nedim Şener Komando kampları FETÖ’nün kampları
HABERİ PAYLAŞ

Komando kampları FETÖ’nün kampları

Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Habertürk televizyonundaki Türkiye’nin Nabzı programında Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen’in ABD güdümlündeki derin devlet yapılanmasının parçası olduğunu şu sözlerle anlatmıştı:

"Türkiye'de bir derin devlet vardır ama bu Amerikan derin devletinin uzantılarıdır. Millî bir derin devlet yoktur… Türkiye'de silâhlı kuvvetler veya askerî öğrenciler içinden seçilen gençlere Seferberlik Tetkik Kurulu ve sonra da Özel Harp Dairesi'nde görev verilirdi. Bunların kim olduğunu sadece MİT bilirdi.

Haberin Devamı

MİT ise zaten CIA ile Ankara'da aynı binada altlı üstlü çalışırdı. Maaşlarını ABD verirdi… Fetullah Gülen, Mehmet Şevket Eygi gibi isimler 1959'da bu yapı içinde görevlendirildi. Görevleri, Yeşil Kuşak projesi çerçevesinde komünizmle mücadele faaliyetleriydi.

12 Eylül'den sonra yakalanan Fetullah Gülen'in serbest bırakılması için Genelkurmay Başkanı aradı ve serbest bırakıldı.”

Bu sözler çok tartışıldı o günden beri bu konuya özel bir ilgili gösteriyorum, birçok kaynak okuyorum. Tam bu aşamada İsmail Nacar’ın “Gördüğüm Derin Devlet ve Neo-Haşhaşi FETÖ (Kitaparası Yayınları) isimli kitabı elime geçti.

40 yıllık kişisel anılarını ve şahitliklerini kaleme alan ilahiyatçı İsmail Nacar, Fetullah Gülen’in bir derin devlet projesi olduğunu ve bunun Amerikan istihbarat kuruluşu CIA’nın güdümünde faaliyet gösterdiğini anlatıyor.

Anılarını yazmalılar

İsmail Nacar, 1969 yılında memleketi Malatya’da MHP’nin “komünistlerle mücadele” adı altında uygulamaya soktuğu Komando Kampı’nın da kurucusu. Doğal olarak dönemin siyasetçileriyle ilişkisi var. 1970’li yıllarda FETÖ elebaşının “Yaz Kampları” kurması onların da dikkatini çekiyor.

Çok yakın ilişkisi olan ve hem Demirel hem Ecevit hükümetinde bakanlık yapmış olan Faruk Sükan’a 1975 yılında şu soruyu soruyor;“Faruk Ağabey, bu Fetullah Gülen kimdir?” Faruk Sükan, İsmail Nacar’a, “Fuat Doğu’nun ekibinin keşfettiği bir adam; önemli değil” cevabını verir.

Fuat Doğu, 1971 yılında iş insanı Aydın Bolak’ın organizasyonunda FETÖ elebaşı Gülen ve onun akıl hocası Yaşar Tunagör ile iş insanı Vehbi Koç’un evinde bir araya gelen, iki kez MİT Müsteşarlığı yapmış bir eski askerdir.

Haberin Devamı

“Gülen’e örgütlen” talimatını veren de, "Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA’nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop'a götür dese onu oraya götürmekle memurum" diyen kişidir.

İsmail Nacar kitabında, FETÖ elebaşı Gülen’in 1970’lerde kurduğu “Yaz kamplarının”, Özel Harp eğitimi almak üzere ABD’ye giden askerler tarafından yapay bir “komünizmle tehlikesiyle mücadele” için kurulan MHP’nin komando kamplarından esinlendiğini isim isim anlatıyor.

Bu kitap, gerçeği anlamak için, sağ siyasal görüşteki kişilerin FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili anı ya da bildiklerini yazmasının gerekliliğini gösteriyor. Türkiye’ye bunu borçlular…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder