Nedim Şener Korkakların utanmazlığı
HABERİ PAYLAŞ

Korkakların utanmazlığı

15 Temmuz gecesi Türk milleti çıplak elleriyle darbeye direnirken, o gece bakkal ve marketlerde makarna, ekmek, bulgur ne buldularsa stoklayan, kimi bankamatik kuyruklarında kimi meyhanede kadeh kaldıran korkak ve fırsatçıları hatırlıyorsunuz değil mi? Evet, ben korkak olduklarını biliyordum ama yeni duyduğum utanmazlıkları insanın canını sıkıyor. Salı günü, 15 Temmuz şehidi Batuhan Ergin için ailesinin Ortaköy Dereboyu Camisi’ndeki iftar yemeğine katıldım. Annesi Deniz ve babası Ahmet ile bol bol Batuhan’dan söz ettik. Ahmet Ergin bana, “Siz Batuhan’ı tanımıyorsunuz ama onunla çok ilgileniyorsunuz” diye meraklı bir cümle kurdu. Her şehit çok kıymetli ama Batuhan’ı farklı kılan şey Boğaziçi Köprüsü’nde şehit edilmeden iki saat önce sosyal medyada yayınladığı, “EVE ERZAK ALMAYA DEĞİL DEVLETE SAHİP ÇIKMAYA GELDİK” mesajıydı.

Haberin Devamı

Babasına, “Böyle bir mesajı atıp şehit olan birisini çok fazla tanımaya gerek bile yok, aslan kendini belli ediyor” dedim. Çünkü, Batuhan Beşiktaş Ortaköy’de oturuyordu, 15 Temmuz akşamı eve erzak alma derdine düşenleri görmüş mesajında da sitemli biçimde bunu yazmıştı. Sohbetimiz ilerleyince yanılmadığımı anladım. Batuhan, “Doğu’da terörle mücadele edilen bölgede yapmazsam askerliğe gitmem” diyen bir genç. Batman’a gidince de, ancak terörle mücadelede uzman askerlerin gittiği çatışmalara katılmak için komutanlarını taciz eden sevimli bir delikanlı.

“Yüzde 40’ı selamı kesti”

Yerinde duramayan bir vatansever. Çatışmaya gidemediği için uzman askerlerin yaşadığı zor şartları hissetmek için kardan kulübe yapıp geceleri içinde geçiren asi bir ruh. 2015 yılı 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı’nda verilen şiir okuma görevini öyle bir icra ediyor ki, tabur komutanı ailesine, “Türk milletine yakışır bir evlat yetiştirmenizden dolayı size sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye teşekkür yazısı göndermiş. Askerde arkadaşlarına ülkesi için savaşmak ve şehit olmak istediğini söylemiş. Askerlikten dönmüş, 26 Haziran 2016 günü terör örgütü DEAŞ’ın Atatürk Havalimanı’na saldırısı sonrası geceye yarısı “kan aranıyor” anonsunu duymuş. Kendisini kan tutmasına rağmen kan vermeye gitmiş. O gün kan veren Batuhan bu olaydan sadece 20 gün sonra bu kez FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ülkesi için gözünü kırpmadan can verdi. Arkasında, “EVE ERZAK ALMAYA DEĞİL DEVLETE SAHİP ÇIKMAYA GELDİK” mesajını bırakarak.

Haberin Devamı

Bunları anlattıktan sonra yazımın başlangıcına döneyim. Beşiktaş Ortaköy’de mobilya dükkanı olan Batuhan’ın babası Ahmet Ergin’den, “15 Temmuz’dan sonra selamlaştığım, konuştuğum kişilerin yüzde 40’ı artık benimle konuşmuyor. Hatta alışverişi de kestiler” deyince kulaklarım uğuldadı. Ardından siyasi olarak yaftalamışlar. Çok kızdım ama şaşırmadım, çünkü 15 Temmuz gecesi bu ülkenin şerefli milleti FETÖ’cülere direnirken, bakkallarda makarna, ekmek, bankamatikte para, yani Batuhan’ın deyimiyle “erzak” peşindeki korkakları biliyordum. Kızdığım sadece utanmazlıkları oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder