Nedim Şener Kumpaszedeler de FETÖ stratejisini soruyor
HABERİ PAYLAŞ

Kumpaszedeler de FETÖ stratejisini soruyor

Kısa süre önce “24 Haziran’a doğru yaklaşırken Cumhurbaşkanı adaylarının Fetullahçı Terör örgütü ile mücadele stratejisinin ne?” olduğuna dair bir yazı kaleme almıştım.

Bu konuda Cumhurbaşkanı adaylarından bir iki ses dışında pek ses gelmedi ama nedense kendisini adaylar yerine koyan bir köşe yazarı hakkımda atıp tuttu.

Bir süredir beni takip etmeyi kendisine görev çıkarmış köşe yazarı “Neden adayların FETÖ ile mücadele planlarını sorduğumu” merak etmiş.

O veya onun gibilere cevap vermeye bile değmez. Çünkü yazdıkları sosyal medyadaki PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütü üyeleri ve sempatizanlar ile partizan trollerinkinden farklı değil.

Haberin Devamı

Bunlar 15 Temmuz darbe girişimine “tiyatro” ya da “kontrollü darbe” diyenlerin sözcüsü olduğu için yadırgamıyorum.

Türkiye 1984 yılında terör örgütü PKK ilk saldırısında olduğu gibi FETÖ’yü hafife almamalı. Analizleri, mücadelesini, stratejisini tam olarak ortaya koymalı. FETÖ üyeleri siyasetteki gelişmelere bağlı olarak tek bir umut dahi besleyememeli.

Çünkü FETÖ’cüler yalnız devlete değil, komşularına, arkadaşlarına, meslektaşlarına da ihanet ettiler. Komşunun wifi şifresini alıp Bylock yükleyen, kendilerini perdelemek için masum insanlar hakkında FETÖ’cü olduğuna dair sahte ihbarlar yazan bir kötülük örgütünden söz ediyoruz. O yüzden FETÖ bir iki kelimeyle geçiştirilecek bir konu değildir.

Neyse ki yalnız değilim, FETÖ’nün en büyük mağdurlarından “Kumpaszedeler Derneği” de Cumhurbaşkanı adaylarına aynı çağrıda bulunmuş.

Sorular

“Cumhurbaşkanı adaylarının ve siyasi partilerin FETÖ ile mücadele stratejilerini öğrenmek istiyoruz” başlıklı bildiri yayınlayan dernek şunları soruyor;

FETÖ ile mücadelede alacağınız somut önlemler nelerdir?

Seçimin hemen ertesinde ve en kısa sürede Meclis'te bu konuda bir Soruşturma Komisyonu kurmayı düşünüyor musunuz?

Halen durma noktasına gelen FETÖ’nün Kumpas davalarının soruşturmalarına öncelik vermeyi, nereye kadar giderse gitsin, kime kadar ulaşırsa ulaşsın engel olmayacağınıza söz verebiliyor musunuz?

Bugüne kadar FETÖ’nün siyasi ayağında yer alan tüm isimleri kamuoyuna açıklayacak mısınız?

Haberin Devamı

Partinizde veya ittifakınızda tespit edilen/edilecek FETÖ mensuplarını adalete teslim edecek misiniz?

FETÖ ile aktif mücadele eden kişiler/kurumlar ile bunu göstermelik yapanları ayırt etmek için alacağınız tedbirler nelerdir?

FETÖ ile mücadele edecek planlama/koordinasyon/uygulama projelerinizi ne zaman kamuoyuna açıklayacaksınız?”

Bu konuda cevap Cumhurbaşkanı adaylarından değil, o çapsız köşe yazarından gelecek olsa da, ülkenin geleceği için önemli sorular.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder