Nedim Şener Kutuplaşma Toros Dağları’na çıkmışsa…
HABERİ PAYLAŞ

Kutuplaşma Toros Dağları’na çıkmışsa…

Sokakta, otobüste, apartmanda defalarca karşılaştığım tabloyu dün BBC Türkçe servisi haber yapmış.

Mersin’in Toros Dağları yaylalarından Çamlıyayla’ya giden BBC Türkçe ekibi vatandaşlarla konuşmuş. İzlenimlere göre Çamlıyayla’da CHP’li, MHP’li, İyi Parti’li ve AKP’li tüm partilerin seçmeni var.

Tehlikeli gidiş

BBC Türkçe ekibi parktaki bankta oturan bir kadınla sohbet ederken, oyunu CHP’ye vereceğini söylemiş. Onun yanında boya sandığının üzerinde oturan orta yaşlı adam AKP’ye oy vereceğini ifade etmiş. Sohbet sırasında yanlarına bir fırıncı gelmiş ve “Ben oyumu AKP’ye vereceğim, biz AKP’liyiz” demiş.

Haberin Devamı

Bunun üzerine bankta oturan kadın, fırıncı gence “Aaa sen Erdoğancı mıydın, o zaman senden bir daha ekmek almam” demiş.

Fırıncı da, “İşte bunlar da hep böyle” diye tepkisini gösteriyor.

Farklı partiden diye fırıncı komşusundan ekmek almayacağını söylemek ne kadar ürkütücü. Eğer kutuplaşma Toros Dağları’na kadar çıkmışsa tehlike büyük demektir. Benim asıl endişe ettiğim şey işte bu; siyasetteki ayrıştırıcı dilin toplum tabanında düşmanlık ve bölünme üretmesi. Ne yazık ki seçim atmosferi bunu bir daha ortaya çıkardı. Bunu hiçbir parti gözetmeden söylüyorum. Parti liderleri birbirine hakaret ederken, halk kitleleri de hedef alınıyor. Bu da kutuplaşmayı artırıyor.

Oysa, komşuluk bizim için çok önemlidir. Zor günde ekmeğini bölüşen bir halk seçim sürecinde bu kadar bölünür mü? Bizim kültürümüzde “Komşu komşunun külüne muhtaç” değil mi?

Seçimlerden sonra 25 Haziran günü herkes birbirinin yüzüne bakacak unutmayın.

Bölünmeyin, bayramlaşın

Siyasetçileri bırakın, onlar birbirlerine ağza alınmayacak sözleri edip sonra da 32 diş gülüp, el sıkışır, paylaştıkları protokol masalarında birbirlerine yer gösterirler. O yüzden siyasetçiler ne derse desin, apartmanında komşunuzla, arkadaşınızla, akrabalarınızla siyasetçilerin rant savaşı uğruna kavga etmeyin.

Bugün içten bayramlaşın, karşınızdakinin kime oy verdiğini düşünmeden kardeşçe bayramlaşın…

Bayramlaşma deyince, bize bir Ramazan bayramını daha yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimizi dua ve minnetle anıyorum. Elbette terör örgütü üyeleri ve onların yardakçıları hariç herkesin, ülke güvenliği için görev yapan asker, polis, korucu tüm kamu görevlilerinin de bayramını kutluyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder