Nedim Şener Milli Eğitim Bakanı'ndan 1000 müjde
HABERİ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanı'ndan 1000 müjde

Geçen hafta, Türkçe öğretmen adayı olan ve kanser ile mücadele eden Şafak Bay ile ilgili yazımda, “Cumhurbaşkanı Sağlık Bakanı’nı arayınca devlet tedavi masraflarını üstlendi, bir de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu arar mı?” diye yazmıştım.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri beni aradı ve Şafak öğretmen ile ilgili bilgiler verdiler.

Birincisi, bakanlık Şafak Bay’a “Vekil Öğretmenlik” önerisinde bulunmuş. Ancak Şafak öğretmen bunu kabul etmemiş.

Bu olmayınca başka bir yol denenmiş. Şafak Bay’ın, KPSS sınavı şartı bulunmayan ve doğrudan atama imkanı veren engelli kontenjanından öğretmen olarak atanması için çalışma yapılmış.

Haberin Devamı

Bunun için Şafak Bay’ın “iş görebilir” raporu vermesi gerekiyormuş. Ancak yapılan muayenelerde Şafak Bay için “iş görebilir” raporu verilmemiş.

Böylece ataması şansı hiç kalmamış.

Şimdi Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğinden vize bekleyen Şafak Bay için tek yol bir an önce iyileşerek yurda dönüp öğrencilerine kavuşması.

Ancak öğretmen arkadaşları Milli Eğitim Bakanı’nın bir şeyler yapabileceği konusunda umutlu.

Bakan Çubukçu’ya şöyle sesleniyorlar:

“Sizden bir ricamız var. Henüz geç değil. Şafak yaşamak, döndüğünde atanmak ve öğrencilerine kavuşarak çok sevdiği öğretmenlik mesleğini icra etmek istiyor. Diğer yüz binlerce genç, işsiz meslektaşı gibi. Acaba Şafak öğretmene bu çetin mücadeleye giderken, öğretmen olduğunu hatırlatmak, hissettirmek nasıl olur? Bunun en iyi yolu, Şafak öğretmeni sizin de uğurlamanızdır.”

Bakanlık yetkililerine verdiği bilgiler ve gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Ayrıca verdikleri bir yani 1000 müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Bakanlık bu yıl ilk kez KPSS sınavı şartı olmadan tam 1000 engelli öğretmenin doğrudan atamasını yapacak.

Panda kadar değerimiz yok mu?

Şafak Bay’ın hikayesi atama bekleyen 300 bin dolayındaki öğretmenin mücadelesinin yeniden gündeme gelmesini sağladı. Bir öğretmen adayı basında pandalara öğretmenlerin sorunlarından daha fazla yer veriyor diye dert yanıyor.

Deniz Yıldırım şöyle yazmış:

“Atama bekleyen öğretmenlerin psikolojisini de yazarsanız çok seviniriz. Çünkü biz 300 bin kişiyiz ve birçoğumuz 7-8 yıldır atanmayı bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Kayınpedere yalancı çıkacağım

Bir de ataması yapılmış öğretmenlerin sorunu var. Tarık Fatmanur isimli öğretmen, eş durumundan Konya’ya tayin bekliyor ama önünde engel var. Bakana şu notu iletiyor:

“14 Eylül 2009’da öğretmen olarak atandım. İki gün sonra evleneceğim ama hiç mutlu değilim. Müstakbel eşim Konya’da çalışıyor. Ben başka bir yerde çalışıyorum. Kayınpederimi ‘Bu yaz eş durumundan Konya’ya geleceğim’ diye ikna ettim. Ama Bakanlık bana bunu hak olarak görmedi. 14 Eylül 2009’da atadı, ama Milli Eğitim Bakanlığı 31 Ağustos’u baz alarak atamaları yapıyor ve bizi kavuşturmuyor. Ben ne yapacağım, yalancı duruma düştüm. Yardım edin lütfen sesimizi duyun, kayınbabama beni yalancı çıkartmayın.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder