Nedim Şener Ne olacak İncirlik’teki nükleer bombaların hali..!!!
HABERİ PAYLAŞ

Ne olacak İncirlik’teki nükleer bombaların hali..!!!

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün kalkıştığı 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana bir çok kez hem Amerikalılar hem de Türkiye için duyduğum bir endişeyi dile getirdim durdum.

Hep şu soruları sordum: Amerikalılar, 15 Temmuz darbe gecesi Ankara’yı bombalayan ve İstanbul üzerinde ses hızını aşarak alçak uçuş gerçekleştiren F16’lara gece boyu yakıt sağlayan İncirlik Üssü’nden kalkan üç yakıt tankeri uçağı ile ilgili hiç mi endişe duymadı?

15 Temmuz 2016’da Türkiye ile ABD arasında Suriye kaynaklı görüş ayrılıkları had safhadaydı. O yüzden izinsiz kalkan yakıt dolu uçakların istendiğinde bir bomba haline dönüşebileceğini, hatta yalnız İncirlik için değil, tüm bölge için ölümcül bir tehlike haline gelebileceğini akıllarına getirmediler mi?

Amerikalılar NATO kapsamında faaliyet gösteren İncirlik’ten kendilerine haber verilmeden kalkan yakıt uçaklarının orada bulunan personeli için tehlike yaratacağından korkmadılar mı?

50 nükleer bomba

Kendilerinden izinsiz kalkan o üç uçağın İncirlik’teki 50 nükleer bomba için tehlike yaratacağını düşünmediler mi? Başlarında Bekir Ercan Van isimli FETÖ üyesi subayın bulunduğu Türk personel o gece kaldırdıkları üç uçak ile kendi ülkesini bombalayan F16’lara yakıt sağlamıştı. Kendi ülkesini bombalayacak kadar alçaklaşabilen başkasına ne yapmaz? Ama Amerikalılar bu konuda 15 aydır son derece rahattı.

15 ay önce FETÖ’nün darbe girişimi sırasında endişelenmeyen Amerikalılar, vizeleri askıya alma kararından sonra Türkiye ile ilişkiler gerilince nihayet İncirlik’teki nükleer bombaları hatırladılar.

ABD’nin etkili gazetelerinden New York Times’da bir yazıda, İncirlik’teki nükleer füze başlıkların taşınması gerektiği çünkü Türkiye’nin artık güvenilir bir müttefik olmadığı yazılıyor.

Sonra, “Düşmanca tutum sergileyen Türkiye ya nükleer başlıkları ele geçirirse?” diye endişeli bir soru soruluyor. Amerikan düşünce kuruluşu Stimson Center’ın bir yıl önce hazırladığı bir rapora göre Türkiye, Belçika, Almanya, İtalya ve Hollanda'da 180 adet B61 nükleer bomba bulunuyor.

Bunların 50 tanesi Türkiye’de. Bombalar gerekli kodlar olmadan ateşlenmiyor, kodlar da Amerikalılarda. Yani nükleer silahların Türkiye'de bulunması, bu silahların ele geçirilip kullanılabileceği anlamına gelmiyor.

Kaldı ki Türkiye’nin de böyle bir niyeti yok. Ama yine de, FETÖ darbesinde ne İncirlik’teki askerleri ne de nükleer silahlar için endişelenmeyen Amerikalıların aklına nihayet bunların gelmesi iyi!!! Ne de olsa “müttefik” sayılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder