Nedim Şener Obama kurdu Trump bitirdi!!!
HABERİ PAYLAŞ

Obama kurdu Trump bitirdi!!!

ABD Başkanı Trump, seçim kampanyaları sırasında ilginç bir ifade kullandı; "IŞİD'i Obama kurdu, yardımcılığını da Clinton yaptı. Evet, IŞİD'i Obama kurdu. O IŞİD'in kurucusu. O IŞİD'i kurdu, çarpık Hillary Clinton da IŞİD'i onunla birlikte kurdu" diye konuştu. Trump şimdi IŞİD’e karşı verilen savaşın bittiğini ve zaferin kazanıldığını açıklamaya hazırlanıyor. Nitekim ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Münih Güvenlik Konferansı sırasında ilk haberi verdi:”IŞİD’ın siyah bayrağının dalgalandığı son yer de ele geçirildi” dedi.

Haberin Devamı

Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği milyonlarca insanın evini terk etmek zorunda kaldığı ve kendisine “medeni” diyen Batı’nın iki yüzlülüğünü, çıkarcılığını, ahlaksızlığını, kan emiciliğini gösteren bu vahşi tiyatroda bir perde artık kapanıyor.

Tiyatroda yeni perde

2011’den beri süren Suriye tiyatrosunda yeni perde açılıyor artık. Amerika’nın Suriye’yi işgal aracı olarak kullandığı IŞİD’in kullanımına bir süre ara verildi anlaşılan. IŞİD bitirildiğine! göre beklenen sonuç nedir? Amerika’nın Suriye’den tam olarak çekilmesi değil mi? İşte oyunun yeni perdesi bu, Mike Pence bunu şöyle anlatıyor: “Bu taktikte bir değişim, misyonumuzda bir değişiklik yok” Peki misyon nedir? Onu da şöyle ifade ediyor: “ABD bölgedeki güçlü konumunu koruyacak.” Ama iki sorun var anlaşılan, birincisi askeri ve parasal maliyet. Trump yönetimi bunun için çareyi de bulmuş, Suriye’de 2 bin 500 ABD askeri sayısı 200’e kadar çekilirken yerlerine Alman, İngiliz ve Fransız askerlerinin almasını istiyor. Böylece ABD ve AB Suriye’de ortak bir hakimiyet alanı elde edecek ve el birliği ile terör örgütü PKK/YPG güçlerinin arkasında duracaklar. Tiyatronun bundan sonraki kısmı Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Çünkü ABD ve Avrupa ülkeleri, IŞİD’in sözde bitirilmesinde en büyük rolü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin büyük kısmını oluşturduğu SDG’ye vermeye hazırlanıyor.

Teröre desteğe devam

PKK’lılardan oluşan kanlı teröristleri kahramanlaştıranlar IŞİD ile mücadele amacıyla verdikleri silahları bu kez onları korumak için bölgede tutacaklar. Yeni gerekçeleri IŞİD ile mücadele olmaktan çıkacak “müttefik” dedikleri teröristleri koruma kılıfına bürünecek. Bunun anlamı açık, Türkiye’nin istediği PKK’dan arındırılmış bölgeyi kabul etmeyen ABD ve Avrupa ile Türkiye karşı karşıya gelecek. Değişen denklemde Türkiye’nin stratejisi belli, teröristlerden oluşan yapılanmaya karşı kararlı duracak. Bundan sonra diplomasi ile güç en büyük silahı olacak. Sadece Suriye’nin değil Türkiye’nin geleceği de buna bağlı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder