Nedim Şener PKK’yı görmezden gelerek nereye…
HABERİ PAYLAŞ

PKK’yı görmezden gelerek nereye…

Seçime bir hafta kala “Kürt meselesi” daha çok konuşulur oldu. “Bu meseleyi çözeceğim” diyenler meselenin aslını ortaya koymaya yanaşmıyor. Çünkü mesele Kürt meselesi değil, terör örgütü PKK meselesidir. PKK, zaman içinde Kürt meselesi diye tartışılan şeyin yerini almıştır.

Ayrıca Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından desteklenen PKK’nın küresel bir terör örgütü olduğu gerçeği görmezden gelinerek bu meseleyi tartışmak boşuna çabadır.

HEDEF HDP OYLARI…

Aslında bunu herkes biliyor; konuyu “mesele” olarak tartışanların tüm amacı HDP seçmeninin oyunu alabilmektir. Meselenin gerçek boyutunu görmezden gelerek, seçim beyannamesinde ya da hazırladıkları raporlarda PKK’yı ağzına almadan konuyu ele almaktan kaçınanların göz ardı ettikleri şey, terör örgüt PKK’nın talepleridir.

Haberin Devamı

NEDİR BU TALEPLER?

En başta PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük! “Demokratik Özerklik” denilen ülkenin siyasi olarak bölünmesi. Terör örgütü PKK’lıların, “Öz Savunma Gücü” adı altında faaliyeti.

“Ana dilde eğitim” adı altında ülkenin sosyal olarak bölünmesi. Elbette, anayasada vatandaşlığı tanımlayan 66. maddede, "Türk devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türktür" ifadesinin değiştirilmesi… Konuyu tartışanların bu başlıkları yok sayarak vaatlerde bulunması gerçeği görmezden gelmektir.

GERÇEK NEDİR?

Tekrar edeyim; gerçek, terör örgütü PKK ve onun talepleridir. AKP’nin 2013’ten sonra, “Kürt Açılımı, Demokratik Açılım, Çözüm Süreci, Milli Birlik ve Beraberlik Projesi” adını verdiği süreçte duvara toslamasının altında yatan da buydu.

Terör örgütü Abdullah Öcalan’ın da devreye sokulduğu süreci bölgede yaşayanlarla, Akil Adamlarla ya da HDP’lilerle yönetmeye kalkınca PKK silahların namlusunu gösterdi. Sonrası malum; PKK’nın o süreci Diyarbakır ve Nusaybin gibi bölgelerde hendek kazarak geçirdiği ortaya çıktı.

Dolayısıyla terör meselesini basite indirgeyip “TBMM’de konuşacağız” demek, ya da göstermelik raporlarla tartışmak boşuna bir çabadır. Öte yandan adına ister,YPG, ister SDG deyin Amerika Birleşik Devletleri’nin binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat temin ettiği, yüz milyonlarca dolar para verdiği terör örgütü PKK’nın yalnız Ortadoğu’yu değil Türkiye’yi de istikrarsızlaştırmayı hatta bölmeyi amaçlayan bir maşa olduğunu görmezden gelerek de bu konu tartışılmaz.

Haberin Devamı

O yüzden meselenin adını doğru koyun: Mesele Kürt meselesi değil PKK meselesidir. Asker, polis, korucu demeden, kadın, çocuk ayırmadan tuzaklarla, roketlerle, canlı bombalarla sivilleri de katleden PKK ile nasıl mücadele edeceğinizi anlatın da samimiyetinize inanalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder