Nedim Şener Putin’in endişesi!!!
HABERİ PAYLAŞ

Putin’in endişesi!!!

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Eylül ayında emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Albay Ahmet Zeki Üçok ile Amerika Birleşik Devletleri’nde katıldığımız toplantılarda hep şu iki soruyu sordum:

1-FETÖ’cüler darbe girişiminde İncirlik Üssü’nü de kullandı, hiç Amerikalı askerlerinizin güvenliğinden endişe duymadınız mı?

2-NATO bünyesinde görev yapan 462 subayın 237’si Fetullahçı Terör Örgütü üyesi çıktı. Bu FETÖ’cüler sahip oldukları gizli askeri bilgiler ile NATO ve üye ülkelerin güvenliğini tehlikeye atmıyor mu?

Elbette sorularımın safça olduğunun farkındaydım. NATO bu konuda tek bir endişe bile dile getirmedi. Hatta NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scarparotti, bu subayların uzaklaştırılmasının ittifakı zayıflattığını söymemişti. Ne NATO ne ABD ne de AB üyesi ülkeler nedense NATO içindeki FETÖ’cü subaylar ve güvenlik riskinden hiç söz etmedi.

İncirlik’teki darbeciler

Bu sorular geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından değişik bir bir şekilde gündeme getirildi. ABD’li yönetmen Oliver Stone’un “Putin Röportajları” isimli belgeselinde konuşan Rus lider, “Cumhurbaşkanı Erdoğan hiç bir zaman ‘ABD bu kalkışmanın içinde yer almıştır.’ demedi. Ama şu mantıkla yola çıkabilirim: Eğer Gülen, gerçekten de darbe girişiminde yer aldıysa–ki bu konuda bir fikrim yok- o zaman ABD istihbarat güçlerinin olan bitenden haberdar olmamasını tasavvur etmek çok zor.

Bu arada Amerikan Hava Kuvvetleri, Türkiye’de İncirlik Üssü’nde bulunuyor. İncirlik Üssü’ndeki askerler darbe girişiminde faal görev aldılar. Böyle dramatik olaylar yaşandığı zaman akla şu soru geliyor: Bu nükleer silahların başına neler gelebilir?”

Gerçekten de FETÖ’cülerin darbe gecesi halkı bombalamak için kullandığı F16 uçaklarının yakıtları İncirlik Üssü’nden kalkan üç tanker uçağı ile karşılandı. Darbenin İncirlik ayağını FETÖ’cü Tuğgeneral Bekin Ercan Van yönetmişti. Başarısız olunca da İncirlik Üssü’nün ABD’li komutanına iltica başvurusunda bulunmuştu. Reddedilince de tutuklandı.

Ben 15 Temmuz’dan beri merak ettiğim konuyu yine ‘safça’ sorayım: Putin’in aklına gelen, “Böyle dramatik olaylar yaşanırken, bu nükleer silahların başına neler gelebilir?” sorusu neden dünyanın her yerinde “ABD vatandaşlarının güvenliği” gerekçesiyle operasyon yapan ABD’li yetkililer ve NATO yetkililerinin aklına gelmez?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder