Nedim Şener Rus elçiye suikastın matruşkası
HABERİ PAYLAŞ

Rus elçiye suikastın matruşkası

Haberin Devamı

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikastın amacı ne, arkasında kim var? “Kim?” sorusunun cevabını sağlıklı verebilirsek amacı daha net göreceğiz. “Suikastın arkasında kim var?” sorusunun cevabına bizi ulaştıracak şey ise tetikçinin kimliği olacak. Tetikçi özenle seçilmiş: Çevik Kuvvet’te görevli 2.5 yıllık bir polis memuru. Çevik Kuvvet’te sıradan bir polis ama suikast yapacağı Rus Büyükelçi’nin programından haberdar. Öyle anlaşılıyor ki, hem Rus hem de Türk koruması olmadığını da biliyor.

Profesyonelce planlanmış

Suikast yerine üç gün önce keşif yapmak için gelmiş. Suikast günü gelmeden yakında bir otelde oda tutuyor. Tıraşını oluyor, takım elbisesini giyiyor. Polis kimliği ile serginin açılacağı salona giriyor. Büyükelçi konuşmasına başladığında sessizce, hiç paniklemeden bir süre dinliyor. Ardından hedefine ateş edip vuruyor. Arapça olarak terör örgütü El Nusra’nın yemini olduğu iddia edilen sözler söylüyor, Halep ile ilgili sloganlar atıyor. Ona verilen “görev” yerde yatan büyükelçiye son kurşunları sıktıktan sonra bitiyor, Özel Harekat polisleri katili ölü ele geçiriyor. Nusracı olduğuna dair elde olan tek şey öldürülmeden önce attığı bu slogan. Bilirsiniz bir Rus oyuncağı vardır: Matruşka. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar, onu açtığınızda yine başka bir bebek çıkar. Bu katil, Matruşka bebeklere benziyor. Katilin verdiği ilk görüntü net değil mi; Halep’te yaşananlara kızan bir resmi polis memuru. O zaman Matruşka’yı açalım, o polis aslında kim?

Katilin FETÖ ilişkisi

“Halep’te yaşananlara kızan” polis memuru Altıntaş, Aydın Söke’de iken FETÖ’ye bağlı Körfez dershanesine gitmiş. 2011 yılı KPSS sorularının çalınması konusunda soruşturma kapsamında polisken bir süre açığa alınmış. Soruşturmada adı geçiyor. Dayısı FETÖ’ye ait kapatılan bir dershanede yöneticiymiş. Katil Altıntaş’ın eğitim masrafları FETÖ firarisi işadamı Şahin İlgi tarafından karşılanmış. İlgi’nin babası da dört gün önce FETÖ’den tutuklanmış. Yani Matruşka örneğinde olduğu gibi “Nusracı” diye açtığınız bebeğin içinden FETÖ’cü çıkabilir. Tıpkı savcı, hakim, gazeteci, subay diye gördüğünüz, bildiğiniz insanların gün gelip birer operasyon elemanı, darbeci olduğunu görmeniz gibi.

Kim kazançlı çıkar?

Peki elçiyi öldüren Altuntaş FETÖ’cü ise ve suikast FETÖ ile ilgili çıkarsa o zaman açtığınızda karşınıza kim çıkar? Onun cevabı da şu soruda gizli; “Özellikle Suriye’yi dikkate aldığınızda Türkiye ile Rusya’nın arasının açılmasını en çok kim istiyor? İşte Matruşka’nın içindeki son bebek o…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder