Nedim Şener Seçim beyannameleri ve FETÖ
HABERİ PAYLAŞ

Seçim beyannameleri ve FETÖ

Cumhurbaşkanlığı adaylarından sonra 24 Haziran seçimlerine katılacak partilerin seçim beyannameleri de açıklanıyor. Her seçim olduğu gibi vaatler havada uçuşuyor.

Kaç seçim gördüm kaç bin vaat dinledim bilmiyorum ama en aklımda kalanı 1991 yılında Süleyman Demirel’in tütün çiftçisine hitap ederken rakiplerinin verdiği “tütün alım fiyatı” için “Kim ne veriyorsa 5 lira fazlasını vereceğim” deyip kestirip atması olmuştur. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum, özellikle ekonomik vaatler tıpkı Demirel’in yaptığı gibi arttırma usulü gidiyor.

Haberin Devamı

Ben seçim sürecinde partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) ile mücadele stratejileri üzerine yoğunlaştım.

Çünkü, yalnız devlete değil halka da en büyük ihaneti yapan FETÖ ile mücadele stratejisini Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli görüyorum. Cumhurbaşkanı adayları nasıl haklı olarak meydanlarda halkın vergileriyle finanse edilen TRT’nin kendilerine yeterince yer vermediğini söyleyip şikayet ediyorlarsa, ben de 15 Temmuz gecesi halkın vergileriyle alınan silah, tank, taaruz helikopterleri, F16 uçaklarıyla 250 kişiyi şehit eden 2 bin 193 kişiyi yaralayan FETÖ ile mücadele konusuna odaklanmış haldeyim. Seçim beyannamelerini de o gözle okuyorum.

FETÖ kelimesi kaç kez geçiyor

Benim partilerin aynı zamanda mağduru olduğu FETÖ ile mücdele edeceğinden kuşkum yok. Tersi zaten bu halka ihanet demektir.

Değerlendirmem yalnızca seçim beyannameleri üzerinden olacak. İçerik tartışmasına girmeden bu yazıda yaptığım şey AKP, CHP ve MHP’nin seçim beyannamelerinde “FETÖ” ve “15 Temmuz” ifadelerinin kaç kez geçtiğine baktım.

Karşıma şöyle bir taplo çıktı; AKP’nin 360 sayfalık 2018 seçim beyannamesinde 16 kez “FETÖ” kelimesi, 12 kez “15 Temmuz” ifadesi geçiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 132 sayfalık seçim beyannamesinde tam 23 kez FETÖ adı geçiyor. “15 Temmuz” ifadesi ise 12 kez tekrar edilmiş. Ayrıca 52’inci sayfada “15 Temmuz ihaneti” başlığıyla bir bölüm yazılmış.

CHP’nin 230 sayfalık 2018 yılı seçim beyannamesinde ise FETÖ ifadesi hiç geçmiyor. “15 Temmuz darbesi” ifadesi bir kez “20 Temmuz darbesi” ise iki kez geçiyor. Bu ifadeler de CHP’nin beyannamesinin 19’uncu ve 34’üncü sayfasında şöyle yer almış; “15 Temmuz darbesinin kaos ortamını kullanan siyasal iktidar, 20 Temmuz darbesiyle birlikte, temel hak ve özgürlükleri askıya almış, bir tek adam rejimi kurmuştur.”, “20 Temmuz dahil tüm darbelerin izlerini silecek, yürürlükte olan darbe yasalarını kaldıracağız.”

Haberin Devamı

Bu konuya devam edeceğim…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder