Nedim Şener Şişli skandalını CHP çözmeli
HABERİ PAYLAŞ

Şişli skandalını CHP çözmeli

Haberin Devamı

Şişli’de Sarıgül bombası nihayet patladı. Patlayacağı zaten belliydi. Yerel seçimler öncesi Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı için “emanetçi” birisini aradığı biliniyordu. Teklif götürdüğü isimler Sarıgül’ün koltuk önerisini reddetmişti. Sarıgül’ün teklif götürdüğü isimlerden birisi de yıllardır yakınında olan Hayri İnönü’ydü. Hayri İnönü yalnız başkan adaylığını değil Sarıgül ile “anlaşmayı” da kabul etti.

Sağır sultanların bile duyduğu bir anlaşmaydı bu. Yerel seçimlerden sonra Hayri İnönü artık Sarıgül’ün “emanetçisiydi.” Sarıgül yalnız belediye başkanını değil, belediye meclisine girecek isimleri de belirledi. Oğlu Emir Sarıgül’ü de 4’üncü sıradan belediye meclis üyesi yaptı. Yetmedi belediye başkan yardımcılığı koltuğuna da oturttu.

Sarıgül’ün Hayri İnönü ile yaptığı ve basına da yansıyan anlaşma ise şuydu; Hayri İnönü belediye başkanı olduktan sonra ya hastalık raporuyla ya da milletvekili seçilerek bir yıl içinde görevini bırakacak, görevi yardımcısı Emir Sarıgül devralacaktı. Ama işler Sarıgül Ailesi’nin planladığı gibi gitmedi. Hayri İnönü anlaşmanın dışına çıktı, koltuğu bırakmaya yanaşmadı. Mustafa ve Emir Sarıgül ile iktidar için fiili çatışmaya girdi. İnönü konuyu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü ve ‘Beni halk seçti, görevimi 5 yıl sürdürmek istiyorum’ dedi. Kılıçdaroğlu da ‘Siz seçilmiş bir başkansınız, görevinizi en iyi şekilde yapın’ diyerek İnönü'yü destekledi.

‘Seni bitireceğim…’

Hemen operasyona başlayan Hayri İnönü, Sarıgül’e yakın 21 birimin müdürünü görevden uzaklaştırdı. Emir Sarıgül’e bağlı 6 şube müdürünü de kendisine bağlayarak yetkilerini elinden aldı. Buna tepki gösteren Emir Sarıgül de iddiaya göre; Hayri İnönü’yü “Seni Şişli belediye binasına sokmayacağım, seni bitireceğim” diyerek tehdit etti.

Hayri İnönü tüm sorunlardan uzaklaşmak için Amerika’ya gitti. Taraflar bir suskunluk içindeydi. İnönü nihayet dün konuştu. Hürriyet’e kendisi anlatmış; Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir tarafından istifaya zorlanmış. Danışmanları, Emir Sarıgül tarafından kendisine haber verilmeden görevden alınmış. Emir Sarıgül danışmanlarla kavga etmiş, hatta birisinin burnunu kırmış. Sarıgül Ailesi tarafından tehdit edildiğini de kendisi açıklıyor. Neresinden bakarsanız skandal. Bu skandalın üç sorumlusu var; birincisi Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül.

Mustafa Sarıgül, İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı olduğu halde Şişli’de iktidarı bırakmak istemediği için. İkinci suçlu Hayri İnönü. Yakından tanıdığı Sarıgül ile bir anlaşma yaptığı için. Onunla anlaşma yapma karşılığında Şişli’deki o koltuğa oturmanın ateşten gömlek olduğunu göremedi. Üçüncü suçlu da CHP. Bütün bu olup bitene başkan adayı belirleme sürecinden itibaren sessizce izleyici kaldığı için. Artık bu skandalı temizleme görevi de CHP yönetimine düşer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder