Nedim Şener Tanığa başka sorum yok!
HABERİ PAYLAŞ

Tanığa başka sorum yok!

Amerikan filmlerinde geçen mahkeme salonlarında şöyle bir sahne vardır; sanığı savunmak için kürsüye çıkan tanık, iddia makamının soruları üzerine öyle bir cümle kurar ki, izleyiciler birbirine bakar. Avukatlar şaşkındır, tanık, savunacağı sanığın suçunu ortaya koyan cümleler etmiştir. İddia makamı yani savcı, “Tanığa başka sorum yok” der ve yerine geçer. Hakim tokmakla kürsüye vurur ara verir. Geçen hafta Ankara’ya gelen önemli Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham’in ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasındaki, “YPG’nin siyasi kolu PKK ile bağlantılıdır. Kanıtlar gayet açıktır...” sözlerini duyunca işte tam bu duyguya kapıldım. Acaba yanlış mı anladım? diye düşünürken, Graham, cümleyi şöyle tamamladı, “Obama, YPG’yi silahlandırarak Türkiye için bir kabus yarattı. PYD/YPG’nin silahlandırılması planını öğrendiğimde bunun Türkiye için ne anlama geldiğini çok iyi biliyordum.”

Haberin Devamı

20 bin TIR silah

Graham aslında terör örgütü PKK ile YPG arasındaki bağlantıyı yıllar öncesinden en net dile getiren bir siyasetçidir. Obama döneminde Savunma Bakanı’na Charter’a, silahlandırdıkları YPG’nin terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olduğunu itiraf ettirmiş bunu Amerikan Senatosu kayıtlarına geçirtmiş kişidir. Graham’ın Ankara ziyaretindeki tanıklığı önemlidir, çünkü YPG’nin, ABD tarafından da terör örgütü olarak tanınan PKK’nın Suriye kolu olduğu ve silah yardımı yaptığını silinmeyecek şekilde kayıtlara geçirtmiştir.

Bir değil iki değil tam yirmi bin TIR dolusu silah ve beş bin uçak dolusu mühimmat, milyonlarca dolar yardımdan söz ediyoruz. Verilen bu silahların Türkiye’de, asker, polis, korucu, kadın çocuk demeden sivillerin katledilmesinde kullanıldığı da belgeleriyle ortadadır.

Yani, dünyaya demokrasi, hukuk dersi veren Amerika, “stratejik ortak” dediği, NATO müttefiki Türkiye’ye yönelik saldırılar yapan terör örgütünün destekçisi olan bir konumdadır. Peki daha iki hafta önce Amerika Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Pompeo hatta Ulusal Güvenlik Danışmanı Bulton Türkiye’yi ne ile suçlamışlardı; Kürtleri katletmek…

Haberin Devamı

Peki Türkiye’nin mücadelesinin terör örgütü PKK ve YPG ile olduğunu görmüyorlar mı? Elbette biliyorlar… Ama onların emperyalist çıkarlarına hizmet eden terörist olsa da fark etmez. Nasıl olsa kullanacaklar ve günü gelince kenara atacaklar. Elbette Türkiye, ne PKK/YPG ile mücadeleden vazgeçer ne de “müttefik” rolü yapan sözde dost Amerika’nın oyunlarını yutar. O yüzden Graham’ın ziyareti ve sözleri tarihe not düşmek için önemli, çünkü suçlunun suçu ortaya çıkmıştır, tanığa da başta sorumuz yoktur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder