Nedim Şener Tarihin gördüğü en büyük ihanet
HABERİ PAYLAŞ

Tarihin gördüğü en büyük ihanet

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirdiği örgüt üyeleri eliyle gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam üç yıl geçti.

Her yıl dönümünde hep şu soruyla karşılaştım, “15 Temmuz sizin için ne anlam taşıyor?”

Yıllar geçtikçe, gerçek ortaya çıktıkça her yıl daha da net bir şekilde hep şunu söylüyorum; 15 Temmuz Türk devletinin tarihinde gördüğü en büyük ihanet girişimiydi. 15 Temmuz aynı zamanda Türk milletinin tarihte birçok kez gösterdiği kahramanlıklardan birisiydi. Tıpkı Çanakkale Destanı tıpkı Kurtuluş Savaşı destanı gibi... 15 Temmuz milletin kahramanlığıydı çünkü devlet tarihte eşi görülmemiş bir şekilde büyük ihanete uğramıştı. İçeriden tam anlamıyla felç edilmiş, birkaç fedakar kahraman olmasa tepkisiz, çaresiz bırakılmıştı. Onları da cesaretlendiren halkın kahramanca duruşuydu. Aralarında 6 asker, 63 polis, 181 sivilin bulunduğu şehitler, 2 bin 193 gazi o gecenin büyük kahramanlarıdır.

Haberin Devamı

İKİYÜZLÜLERİ TARİH YAZACAK

“15 Temmuz sizce nedir?” sorusuna bir başka cevabım da “Halk darbecilere direnmek için sokağa çıkarken, bankamatik kuyruklarına, market kuyruklarına girmek için sokağa çıkanların ikiyüzlülüğü” şeklinde. Mesele sadece korkmaları ya da “Yesinler birbirlerini” fırsatçılığı değil, mesele darbeye direnmiş kişilerin fedakarlığını küçümsemelerinden kaynaklanıyor. Buna bir de “Kontrollü darbe” diyerek yalnızca FETÖ üyelerinin işine yarayan kavram üreten ve 15 Temmuz gecesi saklanacak yer arayanları eklediğinizde benim için görüntü netleşiyor.

TERÖRİST DESTEKÇİSİ ABD

“15 Temmuz sizce ne anlam taşıyor?” dendiğinde bir başka cevabım şu oluyor; “Türkiye içindeki hainleri, işbirlikçiler gibi yurtdışından da kimin dost kim düşman olduğunu gördü.” Dünyaya, “demokrasi” dersi veren Avrupa Birliği, sözde “hukuk ve insan hakları” kalesi ABD’nin tıpkı Mısır’daki darbeci Sisi gibi darbeci FETÖ’cülerin yanında durduğunu gördük. Kendisinin de terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın Suriye kanadı olarak gördüğü PYD/ YPG’ye binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat veren ABD, FETÖ elebaşı Gülen dahil tüm örgüt üyeleri için en güvenli sığınak. Türkiye’ye ikide bir demokrasi hukuk dersi veren AB ülkeleri, darbeci FETÖ üyeleri dahil bir zamanların kumpas davlarının faillerinin de içinde bulunduğu binlerce FETÖ mensubunu koruyup destek oluyor. İşte 15 Temmuz bize dostu da düşmanı da gösteren bir turnusol kâğıdı vazifesi de görmüş oldu.

Haberin Devamı

TEHLİKE DEVAM EDİYOR

Operasyonlar son derece hızlı biçimde devam ediyor. Etmeli de çünkü, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın son operasyonlar sırasında yaptığı şu açıklama tehlikenin büyüklüğünü ortaya koyuyor; “15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimini Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızdırıldığı ve birebir/2-3’lü gruplar halinde örgütsel olarak “öğretmen” tabir edilen sivil unsurlara bağlılık yoluyla, birbirini tanımayan hücreler şeklinde örgütlendiği mensuplarına terör örgütü lideri Gülen ve örgütün sözde TSK sorumlusu “Namık” kod adlı Adil Öksüz tarafından aşağıya doğru silsile yoluyla bir kısım hücrelere talimat verilmesi ve örgüt mensubu asker şahısların fiilen katılması yoluyla gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış ve halen deşifre edilmeyen mensuplarının sayıca darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu, bu yönüyle terör örgütünün devletimizin Anayasal düzeni ve bekası için halen en büyük tehlikeyi ihtiva ettiği açıktır.”

Haberin Devamı

★ ★ ★

Evet FETÖ halen büyük tehlike ama sadece “ankesörlü hat” operasyonlarında gözaltına alınan FETÖ’cülerden yüzde 43’ünün yani 5 bin 743’ünün itirafçı olması mücadelede kat edilen yolun önemini gösteriyor. FETÖ ne kadar çırpınırsa çırpınsın, bu devletin içinden, milletin bağrından sökülecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder