Nedim Şener Teröristi koruyan ülke; ABD
HABERİ PAYLAŞ

Teröristi koruyan ülke; ABD

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişiminde 92 yurttaşın şehit edilmesiyle ilgili “Yurtta Sulh Konseyi” üyeleri hakkında hazırlanan 340 sayfalık iddianame FETÖ’nün tüm kirli çamaşırlarını ortaya dökmeye yeter de artar bile. Bir numaralı şüphelisi ABD’de Pensilvanya’da yaşayan FETÖ lideri Fethullah Gülen olan iddianamede, toplam 24 şüpheli yer alıyor. Darbe gecesi İstanbul’u kana bulayan FETÖ üyesi askerlerin neler yaptığı tek tek anlatılıyor.

Darbe onayı Gülen’den

İddianamede, FETÖ liderinin ABD’den iade edilmesine ilişkin dosyada bulunan bilgiler de yer alıyor. En önemlisi FETÖ liderinin darbede oynadığı rol açık açık yazılmış; öyle gizli tanık ifadesiyle değil Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız’ın ve Jandarma Albay Arif Balkan’ın itiraflarıyla.

Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, avukatının katılımı ile ve hiçbir baskı altında kalmadan 4 Ağustos 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede her şeyi anlatmış. (İddianamenin 74’üncü sayfası) Halil İbrahim Yıldız, üsteğmen rütbesindeyken Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasıyla tanıştığını, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminden önce dokuz günlük bayram tatilinde Ankara’da bir kısım askerle birlikte darbe planlaması yaptıklarını, bu toplantıya Adil Öksüz isimli FETÖ imamının katıldığını, Adil Öksüz’ün kendilerine, “Ben bu çalışmaları Amerika’ya gidip Gülen hocama sunacağım” dediğini, darbe girişiminde kendisine bazı generalleri tutuklama görevi verildiğini ve ikisini de tutukladığını itiraf etmiş.

Uçak bilet kayıtlarına göre Adil Öksüz gerçekten de 11 Temmuz’da ABD’ye gitmiş, 13 Temmuz’da da dönmüş. Belli ki hocası Gülen planı onaylamış. Nitekim 15 Temmuz’da darbe girişimi gerçekleşti. Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde olan Adil Öksüz ertesi gün gözaltına alınmış ama nasıl olduysa mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

‘Kod adımı Gülen verdi’

Yine, darbecilerden Jandarma Albay Arif Kalkan da, FETÖ’cü olduğunu, askeri lise öğrencisi olduğu dönemde Gülen ile tanıştığını kendisine “Baki” kod adını verdiğini anlatmış. Gülen ile iki kez yüz yüze görüştüğünü söyledikten, darbe girişiminde kendisi dahil FETÖ’cü askerlerin oynadığı rolleri anlatmış.

Tüm bu bilgiler şimdi Türkiye’nin müttefiki Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin elinde. İade için bundan açık ve yeterli delil olur mu? Ama ABD hâlâ terörist Gülen’i iade etmemek için bahaneler ileri sürüyor. Bakalım ABD, teröristi daha ne kadar koruyacak?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder