Nedim Şener Trump’ı gerçekten ciddiye almıyorsunuz değil mi?
HABERİ PAYLAŞ

Trump’ı gerçekten ciddiye almıyorsunuz değil mi?

Çok ciddi bir soru soracağım; aranızda ABD Başkanı Trump’ı Türkiye politikaları konusunda ciddiye alan var mı? “Suriye’den çekiliyoruz” açıklaması yapmasına rağmen yöneticisi olduğu Beyaz Saray’ın basın ofisi tarafından kaç kez yalanlandı sayısını ben unuttum. “Suriye’de (terör örgütü PKK/YPG’ye) artık silah göndermeyeceğiz” demesine rağmen kaç bin TIR silah gönderildi sayısını bilmiyorum. Suriye operasyonunun Amerika’ya günlük maliyeti 25 milyon dolar. Suriye’yi parçalamak için 2014’ten beri harcadığı para 54 milyar dolar. Amerika bu kadar parayı herhalde Suriye’ye demokrasi götürmek için harcamadı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Trump tutmuş, tüm bunlara rağmen hâlâ Türkiye’ye ve dünya kamuoyuna masallar anlatıyor. Japonya’da düzenlenen G-20 zirvesi sonrası Osaka’da yaptığı basın toplantısında şunu söylemiş; “Türkiye ilginç bir vaka… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan zorlu ama ben onunla anlaşıyorum. Dürüst olmak gerekirse, herkesin bildiği gibi Kürtlerle büyük bir sorunu var ve 65 bin kişilik ordusu sınırdaydı. Bize IŞİD’i yok etmemiz için yardım eden Kürtleri yok edecekti. Ve ben onu aradım ve bunu yapmamasını rica ettim. Kürtler sanırım ya onun ya Türkiye’nin doğal düşmanı… Ve o bunu yapmadı. Sınırda, bizim kısa süre önce IŞİD’i birlikte yenilgiye uğrattığımız kişileri yok etmek için dizilmişlerdi ve ona ‘Bunu yapamazsınız, bunu yapamazsınız’ dedim. Ve yapmadı. Yani, bizim bir ilişkimiz var.”

Terör destekçisi ABD

ABD Başkanı Trump, verdiği on binlerce TIR dolusu silah ve bomba ile Türk-Kürt demeden sivilleri, 11 aylık bebeği, asker, polis, korucu, doktor, öğretmen, hemşire dahil 10 binlerce insanımızı şehit eden terör örgütü PKK ile Kürtleri bir tutuyor. Bu cehaletle açıklanamaz.

Yaptığı Amerikan devletinin terör örgütü PKK ile suç ortaklığını örtme çabasından başka bir şey değil. Elbette mümkün değil ABD, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı işlediği suçların ortağıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı basın toplantısında, Trump ile görüşmesinde ele alınan S-400 ve ABD’nin yaptırımları konusunda açıklama yaparken, “Yaptırımlar konusunda Trump, bugün de açıklama getirdi, böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden dinlemiş olduk…” Şimdi başta sorduğum soruyu tekrar edelim; bırakın, Pentagon’u, CIA’yi, Dışişleri’ni, ABD savaş lobilerini, İsrail’i, Amerikan kurulu düzenini, başında olduğu Beyaz Saray’ın basın ofisinin ikide bir yalanladığı Trump’ı ciddiye alan var mı? Trump ne derse desin, günlük 25 milyon dolar harcayan, 2014’ten beri 54 milyar dolar maliyeti olmuş Suriye’den Amerikan kurulu düzeni payını almadan çıkar mı, politikasında değişiklik yapar mı? Demem o ki, ABD’de başkan seçilebilirsiniz ama ‘Başkan’ olamazsınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder