Nedim Şener TSK’da 30 bin FETÖ’cü
HABERİ PAYLAŞ

TSK’da 30 bin FETÖ’cü

15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde şehitlerimizi andık, gazilerimize minnettarlığımızı bildirdik. Bugün 16 Temmuz; Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele için yeni bir başlangıç. O yüzden bu mücadelede Türkiye’nin özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nerede olduğunu ve tehlikenin büyüklüğünü bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Çünkü bu alçak örgüt ile mücadele şehit ve gazilerimize borcumuzdur. Darbeciler yargı önünde hesap vermeye devam ederken TSK içinde FETÖ üyelerini tespite yönelik çalışmalar nitelik ve nicelik olarak artıyor. FETÖMETRE adı verilen, FETÖ üyelerini belirlemeye yönelik 69 ana başlık ve 249 alt başlığı bulunan sistem etkili bir şekilde kullanılıyor. Bugüne kadar 15 binden fazla FETÖ’cü TSK’dan bu yolla ihraç edildi. Bu sayının ortaya çıkmasında FETÖMETRE etkili oldu.

Haberin Devamı

Yeni bilgi şu; FETÖMETRE sayesinde, şu ana kadar ihraç edilenler dışında Kara, Hava ve Deniz Komutanlıkları’nda 15 bin yeni FETÖ üyesi daha belirlendi. Yani şu anda subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli er olmak üzere toplam 30 bin FETÖ üyesi belirlenmiş oldu. Bu sayı tüm kuvvet komutanlıklarında tam uygulanırsa sayının 45 bine çıkması bekleniyor.

TSK’da 30 bin FETÖ’cü

Tehlike ne kadar büyük

Peki tehlike bu kadar büyük mü? Yalnızca bir tespiti aktararak cevaplayayım. FETÖ üyelerinin Astsubay okulları ile Harp okullarına soru hırsızlığı ile girdiğini biliyorsunuz. Mülakatı geçmek için de aday numaraları üzerinden şifreleme yöntemiyle öğrenci yerleştiriyorlardı. Bu yolla 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Astsubay Okulları’na ve Harp Okulları’na sokulan öğrencilerin oranı yüzde 98.7. Yani neredeyse tamamı FETÖ’cülerden oluşuyor. O yüzden Türkiye’de kat edilecek çok yol var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder