Nedim Şener Üniforma şerefli insana yakışır
HABERİ PAYLAŞ

Üniforma şerefli insana yakışır

15Temmuz gecesi devlete ve millete ihanet eden Fetulahçı Terör Örgütü’nün en çok zarar verdiklerinden birisi de aileler oldu. FETÖ’nün fitnesi ve iki yüzlülüğü aileleri de parçaladı. Bunu FETÖ üyesi firari eski Deniz Binbaşı Cafer Topkaya ile kardeşi Deniz Astsubay R. Topkaya örneğinde gördük. Bylock kullanıcısı ve FETÖ üyesi Cafer Topkaya, 16 ay tutukluluktan sonra denetimli serbestlikten yararlanarak Belçika’ya kaçtı. Avrupa basınına Türkiye ile ilgili yalanlar söyleyip, iltica hakkı alma peşinde. Özellikle Türkiye’de CIA’nın icat ettiği yüzüne havlu kapatılarak su dökülmesi yoluyla suda boğulma hissi yaratan “Waterboarding” işkencesinin, adını vermediği bir kişiye yapıldığına dair yalanı hiçbir kanıt ve tanığa dayanmadan anlatıyor. Kaçmadan önce ne kendisi ne avukatları böyle bir şikayette bulunmamış, ben iddiasını araştırıyorum yalan çıkıyor. Cafer Topkaya’nın astsubay kardeşi R. Topkaya da açığa alınmıştı.

Haberin Devamı

Ancak o, abisi Cafer Topkaya’nın firar etmesine karşı çıkmış, onu yolundan döndürmeye çalışmış; “Bir hain ile aynı soyadını taşıyamam” diyerek değişiklik için başvuruda bulunmuştu. Astsubay R. Topkaya haksızlığa uğradığını düşünmesine rağmen, ülkesini terk etmemiş şerefli bir TSK mensubu. Hukuk yolundan hiç ayrılmadı. Sonunda savaşını kazandı ve Deniz Kuvvetleri’ndeki görevine iade edildi. Zaten o şerefli üniforma abisine değil ona yakışırdı.

Ama yurtdışına kaçan abisi FETÖ’cü Cafer Topkaya onunla ilgili de yalan söylemekten çekinmedi.

Kardeşiyle ilgili yalanlar

Twitter hesabından şunları yazdı; “Kardeşimi, beni ve ailemizi reddederse mesleğe dönebileceğine zorla ikna ettiler. 10 Temmuz 2018 tarihli dilekçe ile soyadını değiştirmek için başvurdu. 18 Temmuz’da Dz.K.lerinden yazı geldiğini, göreve başlayacağını söylediler kendisine. Ama bir gün sonra, 19 Temmuz’da Deniz Kuvvetleri’nden gelen yeni bir yazı ile açığa alma işleminin 30 Kasım 2018’e kadar uzatıldığı tebliğ edildi. Biraderim kandırılmıştı. 16 ve 17 Ağustos 2018’de iki tam gün boyunca sorgulandı. Tehditle aleyhimde iftiralarda ve yıpratıcı faaliyetlerde bulunmaya zorlandı. Beni keyfi bir şekilde 16 ay hapiste tutanlar şimdi de kardeşimi mesleğini elinden almakla tehdit ederek kullanıyorlar.”

Haberin Devamı

Cafer Topkaya’ya cevabı kardeşi R. Topkaya, 31.08.2018 günü soyisim değişikliği için mahkemeye sunduğu dilekçesinde şöyle veriyor:

“Cafer Topkaya sosyal medya aracılığı ile şahsımı hedef alarak soyadımı çeşitli baskılar, işkence ve ikbal uğruna (görevime dönebilmek için) değiştirmek istediğimi söylemekte olup şahsımın asla böyle bir durumu ve emeli söz konusu dahi değildir. Sadece eylemleri ve davranışları ile eşim ve çocuklarım için bir utanç kaynağı haline gelen kişi ile aynı soyadı kullanmaktan hicap etmekteyim. Şahsım, bakmakla mükellef olduğum eşim ve çocuklarımın TOPKAYA olan soyadlarımızın “K…..” olarak değiştirilmesini talep etmekteyim.”

FETÖ’cülere ve beslemesi tetikçisi kalemlere gereken cevap verilmiştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder