Nedim Şener Unutkanız ama o kadar da aptal değiliz
HABERİ PAYLAŞ

Unutkanız ama o kadar da aptal değiliz

Cem Uzan’ı nasıl bilirsiniz? Yatırımcı bir işadamı, başarılı bir girişimci mi? Yoksa sahtekar ve dolandırıcı mı? Herkes bilgisine, hafızasına bağlı olarak bir cevap verebilir. Ama bence Cem Uzan, kendisini uyanık zanneden bir fırsatçı. Neden mi? Ona ait şu cümleleri okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız;

“Ergenekon’dakileri terörist, Balyoz’dakileri de darbeci diye hapse attıranlar, ailemi hırsız ilan ettiler. 2 aylık çocuğuma bile ceza davası açtılar. Fethullah Gülen’in bu işlerin içinde olduğunu sonradan öğrendim. Aileme yapılan gaddarlığın telafisini, yapanların da, çaldıkları milyarlarca dolardan pay verdikleri Fethullah Gülen’in de yargılanmasını istiyorum. Adalet istiyorum.”(19.08.2014 Sözcü)

Haberin Devamı

Nitelikli dolandırıcı

Bunları söyleyen Türkiye mahkemeleri tarafından dolandırıcılık, sahtecilikten tam 42 yıl hapis cezasına çarptırılmış birisi. Bir adam fırsatçı olur da bu kadar mı olur arkadaş?

Cem Uzan ve babası ile kardeşinin sahip oldukları şirketlerde yaptıkları her usulsüzlük belgelendi. İmar Bankası’nın içini nasıl boşalttıklarını, uluslararası şirketleri nasıl dolandırdıklarını dünya alem biliyor. Hal böyleyken İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “nitelikli zimmet” suçundan 18 yıl 5 ay 20 gün hapis ve 4.4 milyar TL para cezasına çaptırılmış birisi hâlâ suçu başkasına atabiliyor.

Konjonktür takipçisi

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından verilen toplam 23 yıl hapis cezasından söz etmeden Fethullah Gülen’i suçluyor.

Bir zamanlar “Allahsız” dediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı suçlardı. 28 Şubat davası açılınca da “demokrat” rolü oynamaya kalktı. Şimdi de konjonktür gereği Fethullah Gülen’i suçluyor.

Tıpkı Maldivlerde devre mülk satışı projesini bitirememenin suçunu Paralel Yapı’ya bağlayan Jet Fadıl adıyla bilinen Fadıl Akgündüz gibi.

Birisinin Cem Uzan’a hatırlatması lazım; tamam millet olarak unutkanız ama o kadar da aptal değiliz arkadaş.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder