Nedim Şener Yalanlar bitti şifre çözülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Yalanlar bitti şifre çözülüyor

Haberin Devamı

Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili davalar sonuçlanmaya başladı. Artık gerekçeli kararlar da çıkıyor. FETÖ üyelerinin mahkeme boyunca söyledikleri yalanlar, davaları takip edenleri çıldırtacak cinstendi. Ama adalet sonunda tecelli ediyor ve gereken cezalar veriliyor.

Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin davada 10 Ekim günü tutuklu 7 sanıktan 5'inin ağırlaştırılmış müebbet ve 200'er yıl hapis, 2 sanığın da müebbet ve 166'şar yıl hapis cezası verilmişti. Mahkeme kısa sürede gerekçeli kararı da yazdı. Kararda FETÖ lideri Gülen'in 19 Mart 2016'daki bir konuşmasında kullandığı 'Kapadokya' şifresiyle TSK içindeki üyelerine darbe mesajı verdiği belirtildi. Eminim şimdi nereden çıktı bu “Kapadokya” şifresi diyenler çıkacaktır.

Gizli tanık Jüpiter

Oysa bu ifade 15 Temmuz darbe girişiminden önce Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yazılmış olan FETÖ Çatı iddianamesini okuyanlara yabancı gelmeyecektir. Darbeden çok önce Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na “Jüpiter” kod adıyla ifade veren eski “abi”, “Kapadokya” kelimesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni anlattığını itiraf etti. Çatı iddianame bu konuda en önemli kaynak.

Artık örgütün şifreleri çözüldü. Bu durum mahkemenin gerekçeli kararında şöyle yansıdı; "Örgüt içerisinde 'dar daire' veya 'mahrem daire' olarak nitelendirilen sadece belirli düzeydeki örgüt mensuplarının katıldığı gizli toplantılarda daha açık bir dil kullanmayı tercih eden örgüt liderinin, kamunun erişimine açık konuşma ve yazılarında ağırlıklı olarak Arapça, Farsça tamlamaların yer aldığı ağdalı bir dili tercih ettiği, çoğunlukla eylem talimatlarını yaptığı bu konuşmalar üzerinden gerçek anlamını yalnızca örgüt içerisinde belirli bir statüye sahip oldukça dar bir çevrenin anlayabileceği bir dil kullandı. Örgüt lideri ilk defa haki renk bir pardösü giyerek… konuşmanın 15.36'ncı saniyesinde, kurmakta olduğu cümleyi bir anda yarıda keserek ilgisiz bir şekilde, tane tane ve son derece dikkat çekici vurgulu ifadelerle ‘anti parantez umum adına konuşuyorum. Umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar (Komutan) adına konuşuyorum' şeklinde söyleyerek yaptığı konuşmada verdiği eylem talimatlarının hedef kilesinin hangi örgüt üyeleri olduğunu yine ezoterik bir dille ifade etti."

FETÖ’cülerin de şunu anlaması gerekiyor; şifre çözüldü, yalanlar bitti, kaybettiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder