Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik (15 Eylül 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

YAZA VEDA İSTANBUL’DA: CHILL-OUT FESTIVAL

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Bir yaz daha biterken üzülmeyin. Festivaller bitmek bilmez! Türkiye’nin en önemli açık hava etkinliklerinden Chill-Out Festival bu yıl da kapanışını İstanbul’da yapıyor. Bugün ve yarın Limits Off’un katkılarıyla Garden Fiesta’da gerçekleşecek festivalde Abstraxion, El Mundo, Stavroz gibi 34 önemli DJ ve müzisyen, kabini yerinden oynatacak.

MASTER ŞEF DENİZ ORHUN’LA MUTFAK SOHBETLERİ

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Ünlü master şef Deniz Orhun’un ismini bilenleriniz bilir. Orhun, yurtiçi ve yurtdışındaki tecrübelerini; yediklerimizin hayat tarzımız, beden ve zihin sağlığımız üzerindeki şaşırtıcı etkilerini paylaştığı ‘Mutfak Sohbetleri’yle bugün Zuchex Fuarı’nda davetlilerle buluşuyor. Çin’de düzenlenen ‘24 Saat Güneş Döngüsünde Beslenme’ forumundaki izlenimlerini de fuarda sevenleriyle paylaşacak.

Haberin Devamı

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

BURADA MÜZİK VAR!

Önce ismiyle sonra içeriğiyle tavladı beni! Bülent Forta önderliğinde sektörün en köklü firmalarından ADA Müzik tarafından Moda Kayıkhane’de düzenlenecek ‘BurADA Müzik Var’ festivalinde birçok ünlü isim farklı sound ve sahne şovlarıyla yer alacak. 28 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde pop’tan rock’a, alternatif müzikten caz’a her şey var! 28 Eylül’de Kolektif İstanbul, Grup Gündoğarken ve Birsen Tezer konserleriyle başlayacak. Her gün en az 3 Ada Müzik sanatçısının farklı sahnelerde müzik tutkunlarıyla buluşacağı festivalde, Ayşe Tütüncü Dörtlüsü, Barlas Tan Özemek, Bulutsuzluk Özlemi, Burcu Tatlıses, Bülent Ortaçgil, Çiğdem Erken, Gürol Ağırbaş, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur, Kesmeşeker, Mehmet Güreli, Moğollar, Mor ve Ötesi, Mozaik, Nekropsi, Senem Demircioğlu-İklim Tamkan, Şenay Lambaoğlu Quintet, Yeni Türkü ve Zuhal Olcay ile birlikte çok sayıda sürpriz sanatçı da sahne alacak. Festivalin 7 Ekim tarihindeki final gecesinde ise sahnede Fazıl Say olacak. Fazıl Say şarkılarını Serenad Bağcan, Güvenç Dağüstün ve Ece Dağıstan ile birlikte seslendirecek.

BÜYÜK BALIĞIN PEŞİNDE

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Türkiye’nin en iyi balıkçıları ‘Büyük Balığın Peşinde’ sloganıyla bir araya geliyor, koşun, gelin! Türkiye’nin ilk sportif balıkçılık turnuvası olarak bilinen Columbia PFG ana sponsorluğunda ‘Alaçatı Big Fish’ Perşembe günü başladı. Balığa ve doğaya saygılı, sürdürülebilir yaşam için bilinçli avlanmak, avlanma sırasında balığa yaşama şansı tanımak ve ona en az zararı vermek konularında farkındalık oluşturmak için yapılan bir organizasyon bu! Sportif balıkçılık tutkunlarının heyecanla beklediği turnuva, Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşirken yarına kadar sürüyor. ‘Yılın Balıkçısı’nın da belirleneceği turnuvada, bu yıl ‘Yakala-Bırak-Yaşat’ teması ön planda.

Haberin Devamı

TARİHTE BİR İLK!

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Lady Gaga, Kylie Minogue gibi ünlüleri giydirmesiyle tanınan ve İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal, bugün gerçekleşecek Londra Moda Haftası kapsamındaki defilesinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'e ait olan üç mücevheri tasarımlarının üzerine taşıyor. Kraliyetten özel izinle alınan bu üç değerli mücevher, tarihte ilk kez bir moda tasarımcısına defilesi için emanet edilecekmiş.

BABYLON YENİ SEZONA KAPILARINI AÇIYOR

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

İstanbul’un müzik ve eğlence hayatına yön veren Babylon farklı coğrafyaları dinleyicileriyle keşfetmek için 15 Eylül’de açılıyor. Babylon’un bu sezonki programında Büyük Ev Ablukada, Ari Barokas, BaBa ZuLa, Kabus Kerim, Sound Ports müzik festivali, Poppy, The Cat Empire, 28. Akbank Caz Festivali kapsamında Josef Leimberg, Karl Hector & The Malcouns, Mehmet Uluğ Gecesi, Nubya Garcia, Omer Avital Qantar, Ezra Collective, Bixiga 70,Garanti Caz Yeşili kapsamında Ought, Submotion Orchestra var.

KÜLT FİLMLERE ÇİZGİ ROMAN

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Çizgi roman okumayı sevenler size taze çıkan bir kitap haberim var! Leman dergisinde 1930’lu yıllardan 2000’lere kadar olan dönemde herkesin hayatında yer edinmiş, sinemanın kült filmlerini çizdiği köşesiyle tanınan Turgut Özalp’ın ‘Betamax Video’ kitabı Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Kitabı karıştırırken karşınıza çıkacak olan tüm bu kült filmlerin az bilinen yönleri birbirinden güzel çizimlerle anlatılıyor.

Haberin Devamı

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

ÖYKÜLER O YAZINCA DAHA GÜZEL

İlk öykü kitabı ‘Atları Bağlayın, Geceyi Burada Geçireceğiz’den bu yana dört yıl geçti. Ardından ‘Bazen Bahar’ kitabı geldi. Türk öykücülüğünün, en azından benim için, son dönem yarattığı en iyi yazarlarından birini müjdeliyordu: Melisa Kesmez’i. Şimdi elimde son kitabı ‘Nohut Oda’ var, bugün de Beyoğlu’ndaki Sel Yayınevi’nde imza günü, saat 17.00’de.

KOŞARKEN ÇÖP TOPLA

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

NG Afyon’un desteğiyle bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Frig Ultra Maratonu’nda geri sayım başladı. Bugün tüm Afyon daha temiz bir dünyanın umuduyla koşuyor. İsveç'te başlayan ve sosyal medya sayesinde dünyaya yayılan ‘Plogging’, “Koşarken çöp topla!” trendi bu yıl Sapanca Ultra Maraton’dan sonra Frig Ultra Maraton’una sıçramış. Bugün başlayan ve yarım da devam eden maratona yerli yabancı toplam 450 sporcu katılıyor. Yürürken çöp toplamayan aksine çöp atan bir toplum olmanın utancıyla koşarken çöp toplayacak tüm sporculara buradan teşekkür ediyorum. #temizdogaicinkos

2 BİN ESER ZİYARETİMİZE GELİYOR

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Yılın Contemporary Istanbul zamanı gelip çattı! Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerini, sanatçılarını, kurum ve kuruluşlarını İstanbul’da geniş bir sanatsever kitlesi, Akbank’ın ana sponsorluğunda, 20 - 23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek 13. Contemporary Istanbul’da bir araya geliyor. Fuarda, çoğu sanatseverlerle ilk kez buluşacak yaklaşık 2 bin eser sergilenecek.

RIHANNA FENTY BEAUTY’LE BUYURDU

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

Rihanna ismini artık yalnızca müzikle anmak imkansız. Moda ve güzellik ikonu olarak da arz-ı endam eden şarkıcının kozmetik markası Fenty Beauty, Türkiye’de Sephora’larda satışa çıktı. Marka, Rihanna’nın ışıltısını ürünlerinde sonuna kadar yansıtmayı başarmış. Ambalaj tasarımları da bir o kadar cafcaflı!

BİR ‘PRIMADONNA’NIN YALNIZLIĞI

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 20. yüzyılın en önemli opera sanatçıları arasında gösterilen Leyla Gencer’i vefatının onuncu yıldönümünde özel bir sergiyle anıyor. Küratörlüğünü Prof. Yekta Kara’nın üstlendiği ‘Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık’ başlıklı sergi, Gencer’in kişisel eşyalarından özel bir seçkiyi, yaşamının farklı kesitlerinden kayıtlarla bir arada izleyiciye sunuyor. Sergi, 10 Ekim’e dek Borusan Müzik Evi’nde ziyaret edebilirsiniz.

KAHVE FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

İlk defa geçen yıl gittiğim ve bu yıl beşincisi gerçekleşen Avrupa‘nın en büyük açık hava kahve etkinlikleri arasında yer alan İstanbul Coffee Festival‘in biletleri satışa çıktı. Dream Sales Machine’in kahve sektöründe dünyaca bilinen etkinliği

İstanbul Coffee Festival, bu yıl 20–23 Eylül 2018 tarihleri arasında Axess Ana Sponsorluğunda yine KüçükÇiftlik Park‘ta. ‘The Source, The Journey, The People’ temasıyla gerçekleştirilecek festival, 5. yılında kahvenin kaynağına odaklanarak kahve lezzetleriyle dolu zengin içeriği ile kahveseverlere evsahipliği yapacak.

YERLİ SAHNENİN YILDIZ İSİMLERİ 18-23 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA fizy İSTANBUL MÜZİK HAFTASI’NDA!

Ajandakolik (15 Eylül 2018)

fizy İstanbul Müzik Haftası; Atlantis Yapım, Zorlu Performans Sanatları Merkezi ve SM Production Group organizasyonuyla, fizy ana sponsorluğunda 18-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM’de yerini alacak. Kimler yok ki! MFÖ, Athena, Bülent Ortaçgil, Teoman, Şebnem Ferah, Kenan Doğulu, Selda Bağcan, Nil Karaibrahimgil, mor ve ötesi ve Gripin gibi yerli sahnenin efsane müzisyenlerini aynı sahnede buluşturan fizy İstanbul Müzik Haftası, müziğin genç yıldızlarından Kalben, Edis, Ece Seçkin, Alper Erözer gibi isimleri de sahnesine ekleyerek müzikseverlere unutulmaz bir Türk Pop Festivali yaşatmaya hazırlanıyor. Ajandanıza mutlaka not edin. Keyifli ve müzikle dolu bir hafta bizi bekliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder