Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'ta bu hafta (1 Eylül 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'ta bu hafta (1 Eylül 2018)

USTALARDAN DERGİ YAZILARI
Birkaç ay önce Tomris Uyar’ın 1976-1985 yılları arasında Elele dergisinde çıkan yazı ve söyleşilerinin olduğu ‘Aşkın Yıpranma Payı’ kitabını almıştım.

Ajandakolikta bu hafta (1 Eylül 2018)

Yapı Kredi Yayınları’nın 4 bin 500’üncü kitabı olan bu pek nadide eserin ardından Tomris Uyar’ın eşi, İkinci Yeni’nin baş tacı şairlerinden Turgut Uyar’ın yazıları da ilk kez bir araya getirilmiş. ‘Elele Okuyalım- Yazılar ve Söyleşiler 1978-1984 de Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Dizelerin ötesindeki Uyar’ı tanımak için okunmalı.

Haberin Devamı

Ajandakolikta bu hafta (1 Eylül 2018)

BALŞOY BALESİ ASPENDOS'TA SAHNEDE...

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 4-18 Eylül 2018 tarihleri arasında, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun tarihi atmosferinde izleyici karşısına çıkıyor. Festivalin yıldızı ise hiç şüphesiz Bolşoy Balesi. Rusya Federasyonu Bolşoy Devlet Akademik Tiyatrosu, 13 Eylül Perşembe akşamı ‘Bolşoy Bale Gala Gecesi’ performanslarıyla alkış tufanı koparacak, kesin. Baleye merakınız varsa büyüleyici Aspendos sizi çağırıyor, kaçırmayın.
Ajandakolikta bu hafta (1 Eylül 2018)

KAPANIŞ SEPULTURA'DAN
Her yıl enerjisini sil baştan depolayan Zeytinli Rock Festivali her zamanki yeri Zeytinli Dalyan Sahili’nde başladı. Bu yıl 90 performansa ev sahipliği yapmış olan festivalin son günü yarın. Sahneye çıkacak son isimse fena halde metal babalardan oluşuyor. Brezilyalı metal grup ‘Sepultura’yla final yapacak olan gecede kafa sallamayanı almıyorlarmış!! Şaka şaka...Ajandakolikta bu hafta (1 Eylül 2018)

AAA! LA CASA DE PAPEL'İN SESİ DEĞİL Mİ O?
‘La Casa De Papel’ dizisinin jenerik müziğini bilenleriniz bilir! Çoğumuz, en az dizi kadar başta çalan o şarkıyı da çok sevdik. Şimdi diziden bağımsız, pek çok yerde bu şarkıyı siz de benim gibi sıklıkla duyuyorsunuzdur. Diziyi izleyenlerde hep aynı refleks: Aaaa! La Casa de Papel şarkısı! Artık şarkının ismini öğrenmenin vakti geldi: My Life is Going On. Mikrofonun ardındaki o iç açıcı sesin sahibiyse Cecilia Krull. Sözü daha fazla uzatmayayım. Bu şarkıyı canlı canlı dinlememize az kaldı. Çünkü Krull, İstanbul’daki ilk konseri için 21-22 Eylül tarihlerinde Salon IKSV’ye geliyor. Müzik otoritelerine göre kendisi yeni kuşak caz şarkıcılarının en parlaklarından biri. Keşfetmek için bu konser güzel olacak.Ajandakolikta bu hafta (1 Eylül 2018)

Haberin Devamı

İKİ YENİ SINGLE
Dünya her geçen gün daha kötü bir yer haline gelirken isyanlarını sanatla dile getirenler de artıyor. Tıpkı yeni çıkan single’ları ile müzik piyasasına giriş yapan ‘Bir Anda’ grubu gibi. ‘Tersine Dön Dünya’, bir serzeniş ve sitem şarkısı. Grubun üyelerinin en dikkat çeken özelliğiyse makina ve elektronik mühendisi olmaları.

Bir single haberi daha var! Türk Pop Müziği’nin genç isimlerinden Emre Özgünsür’ün ilk single çalışması ‘Aramamak İçin’ Avrupa Müzik markasıyla çıktı. Klibi de yayında. Yolu açık olsun.

TÜRKİYE VE DÜNYADA BU YAZ KİMLERİ DİNLEDİK?

Spotify açıklamış, bakalım onun verileri sizin listedekilerle tutuyor mu? 2018 yazı boyunca Türkiye’de en çok dinlenen üç şarkı Aleyna Tilki’den ‘Yalnız Çiçek’, Merve Özbey’den ‘Vuracak’ ve Ezhel’den ‘Geceler. Gelelim dünyada en çok dinlenenlere... Drake’in ‘In My Feelings’i, Maroon 5’in Cardi B ile düet yaptığı ‘Girls Like Me’ ve Cardi B’nin J Balvin ve Bad Bunny ile birlikte söylediği ‘I Like It’, listenin ‘yabancı’ zirveleri. Galiba ben ne Türkiye’den ne de bu dünyadanım! Uzaylı mıyım, ben neyim?

Haberin Devamı

Ajandakolikta bu hafta (1 Eylül 2018)



Sıradaki haber yükleniyor...
holder