Nilüfer Türkoğlu Ajandakolik'te bu hafta (8 Eylül 2018)
HABERİ PAYLAŞ

Ajandakolik'te bu hafta (8 Eylül 2018)

İstanbul Comics and Art Festival Kadıköy sokaklarında

İstanbul’un benim için en güzel festivallerinden biri dün başladı! Dream Sales Machine tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Comics and Art Festival, Club Quartier ve Moda All Saints Kilisesi’nde 9 Eylül’e kadar binlerce sanatseveri ağırlıyor. Bu yılki teması ‘Kimlik’ olan ve dört kadın graffiti sanatçısının konuk olduğu festivalde ‘bir kadın olarak sokakta var olmak‘ üzerine söyleşiler de gerçekleşiyor. Kadıköy sokaklarına taşınan festival için biletleri dsmbilet.com ‘dan satın alabilirsiniz. Bence kaçırmayın.

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

HORON TEPMEYE HAZIR MISIN İSTANBUL?

KüçükÇiftlik Park'ta düzenlenen etkinlikleri sevmeyenlere aşk olsun! Ben hepsini çok seviyorum! Hayatın tüm renklerini bir arada sunduğu farklı tarzda etkinliklere bu defa bir 'Karadeniz Şöleni'yle devam ediyor: 8 Eylül Cumartesi günü “Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni.”

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

Karadeniz’in en güzel sesleri, Karadeniz yöresine ait birbirinden özel tatlar, bölgeye özgü standlar kısacası Karadeniz’e ait tüm güzellikler, Karadeniz kültürünün sevilen isimleri ile bugün KüçükÇiftlik Park'ta. Tüm bunlar için Karadenizli olmanız gerekmez. Buyrun horon tepmeye...

PLAK GÜNLERİYLE YENİDEN

Evinde pikabı olanları ya da plak meraklılarını şöyle alalım! 3. Kadıköy Plak Günleri,bugün başlıyor, yarın da devam ediyor. Üstelik bu yıl 100’üncü yaşını kutladığımız canım Müzeyyen Senar’ı baş tacı ederek… Geçen yıl gitme şansım olmuştu. Henüz bir pikabım yoktu ama çalınmayı bekleyen birkaç plağım vardı. Dinle dinleye merakım da arttı, plaklarım da. İlham kaynağımsa Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği bu Plak Günleri olmuştu. O günden beri evde dönüp duruyor 45’likler, plaklar ve ah o eski şarkılar…

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

TRAKYA BAĞ BOZUMU VE EKOLOJİ FESTİVALİ

Açılışlar, sergiler, yarışma ve ikramlarla hasat mevsiminin coşkusu… Hepsi Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin dünyaca ünlü üzümleriyle bölge bağcılığını desteklemek amacıyla düzenlediği Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde. Program öyle zengin ki… 7 Eylül’de başlayan festival bugün ve yarın Burcu Güneş ve Ferhat Göçer konserleriyle devam ediyor.

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

YILIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA FESTİVALİ

İstanbul'da bugüne dek yapılmış en büyük açık hava müzik festivali için kalpler küt küt! Rock ve alternatif müziğin en iyi isimleri bir arada. Yaz sezonu kapanıyor diye üzülmeye hiiiç gerek yok! Kilyos’un en gözde mekanlarından bir tanesi olan Milyon Beach Kilyos’ta, 13 - 16 eylül tarihlerinde bu yıl ilk kez düzenlenecek ve gelenekselleşmesi planlanan 4 günlük festivalde, Pilli Bebek, Pentagram, Mor ve Ötesi, Athena, maNga, Şebnem Ferah, Hayko Cepkin, Emre Aydın gibi isimler dışında, Belle and Sebastian grubundan Richard Colburn'dan (dj set), Blur grubunun davulcusu Dave Rowntree (dj set), elektronik, etnik ve reggae grubu Anna Rf, Avusturya'nın Viyana kentinden Rus ska-metal grubu Russkaja, ülkemizde de çok sevilen 93 yılında Londra'da kurulan acid jazz triosu Red Snapper, Latin müzik grubu Orkesta Mendoza gibi bomba isimler var.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

İÇERİ GİRMEZ MİYDİNİZ?

İlk yazılan kitaplar ne değerli! Neslihan Önderoğlu'nun ilk öykü kitabı aslında bundan beş yıl önce Alakarga daha sonra da Notos tarafından basılmış. Şimdi yeniden bu defa Can Yayınları aracılığıyla okuyucuyla buluşuyor. Yazara Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandıran kitap, okunacak kitaplar listemden 'içeri girdi' bile.

Haberin Devamı

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

YILIN EN HAVALI HAFTASI

11-14 Eylül tarihlerine dikkat! Şehrin en cool, en havalı ve en büyük organizasyonlarından biri Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un 12. sezonu yine Zorlu PSM’de. Bu sezonda 30’un üstünde marka ve tasarımcı İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonlarıyla podyumda yerini almaya hazırlanıyor.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

CITYFEST FOR RALLY TURKEY İÇİN MARMARİS'E GİDİYORUZ!

Marmaris festivalcileri bekliyor! Kerki ve Solfej’in düzenlediği Cityfest for Rally Turkey için geri sayım başladı. 13- 14- 15- 16 Eylül’de Marmaris’te gerçekleşecek olan festivalde sahnede kimler yok ki... 2018 Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. Ayağı Rally Turkey startını Cityfest ile 13 Eylül’de Marmaris’te vermeye hazırlanıyor. Festivalin kuşkusuz en güzel yanı izleyicilerine denizin içinden konser izleme olanağı sağlayacak olması. Dört gün sürecek olan festivalin açılışını 13 Eylül’de Sıla, Mabel Matiz, Manuş Baba, Can Gox ve Alya yapacak. Türkiye’nin en sevilen gruplarından Duman ve Manga ise 14 Eylül’de sahneye çıkacak. Festivalin üçüncü gününde Teoman, kitap, okunacak kitaplar listemden 'içeri girdi' bile.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

YAZ KONSERLERİ DAHA BİTMEDİ

BKM organizasyonunun düzenlediği 'Denizbank Açıkhava Konserleri'nin ikinci yarısı 11 Eylül’de Candan Erçetin ile başlıyor.

Program kapsamında 13 Eylül’de kuruluşunun 19. yılına özel 'Anadolu Ateşi' Dans Topluluğu, 14 Eylül’de Kenan Doğulu, 18 Eylül’de ise Türk pop müziğinin duayen ismi Erol Evgin sahne alacak.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

19 Eylül’de 'Sertab’ın Müzikali' ile Sertab Erener yine şov üstüne şov yapacak! Özgün müziğin dev ismi Edip Akbayram'sa 21 Eylül’de sahnede sevenleriyle buluşuyor. Kapanışsa yine Sertab'dan geliyor: ‘Sertab’ın Müzikali’, 26 Eylül’de yaz konserlerini bitiriyor.

GENCO ERKAL'I AYAKTA ALKIŞLARSINIZ

80 yaşındaki Genco Erkal'ı 20 yaşında delikanlıların sahip olmadığı enerjiyle sahnede izlemek nasıl büyük keyif! Gogol'ün muhteşem öykülerinden 'Bir Delinin Hatıra Defteri', kara mizah türünün en iyi örneklerinden biri olurken Genco Erkal'ın da henüz 27 yaşındayken sahneye koyup oynadığı ve 50 küsur yıl sonra hala oynuyor olduğu bir eser. 11 Eylül'de 20.30’da Mecidiyeköy Trump Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunu eğer hâlâ izlemeyen kaldıysa ajandanıza not etmeniz gerek. Mutlaka izleyin!

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

BALKAN EZGİLERİNİ SEVENLERE...

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

Suzan Kardeş'i sahnede bir izleyemedim! 12 Eylül'de 20.30'da, geleneksel Balkan müziğinin en önemli temsilcilerinden Divan Hana grubuyla birlikte konseri varmış! Türkiye'de ilk defa konser verecek grubun ‘Kardeş’ ismini verdikleri albümlerinin en sevilen parçalarının yer bulacağı konser, alternatifleriniz arasında olsun.

CAZA GEL!

Olur da 14 Eylül'de caz dinlemek isterseniz, başka bir alternatifle kapınızı çalayım. Gitar-vokalde İlder Tokcan ve Cem Çakır, klayvede Gökhan Pişkin, bas gitarda Firuz Soyuer ve davulda Zafer Parlar ile, 60'lardan günümüze birçok blues, soul ve rock parçalarını yorumlayan Bebek Blues Band, 14 Eylül'de ‘Avluda Caz’ kapsamında bomontiada’da.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

DÜNYANIN İLK VE EN BAŞARILI VOKAL GRUBUYMUŞ, VAY!

'Halellujah', 'Unbreak My Heart' gibi unutulmaz şarkılara getirdikleri Akdeniz tutkusuyla IL DIVO, son albümleri 'Timeless'ın dünya turnesi kapsamında 6 yıl aradan sonra Piu Entertainment organizasyonu ile 14 Eylül'de Volkswagen Arena'da sahneye çıkıyor. Aldığım duyumlara göre gösteri sürprizlerle dolu olacakmış. İspanyol Carlos Marin, İsviçreli Urs Buhler, Fransız Sebastien Izambard ve ABD’li David Miller'ın bir aya gelmesiyle üç tenor ve bir bariton vokalden oluşan, bugüne dek biletleri günler öncesinden tükenen dev turnelere imza atan IL DIVO'yu epey merak ediyorum doğrusu.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

HÜZNE DAVET BUIKA

Bundan iki yıl önce Buika'yı Harbiye Açıkhava'da izlediğimde gecenin sonunda bütün aşklarımı temize çekmiştim! O nasıl hüzün dolu bir sesti ki konserden ayrılırken sersem gibiydim aşktan, kederden. Müzik otoritelerine göre 'dünyanın en iyi 50 sesinde biri' olan Buika neyse ki bu hüznünü ve muhteşem sesini, Türklerden mahrum etmemeye devam ediyor. 16 Eylül’de 7. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında bir kez daha Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda. Bir iki damla gözyaşından kimseye bir şeycik olmaz!

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

DÜNYA ŞEFLERİ GASTROANTEP FESTİVALİ'NDE BULUŞUYOR

Türkiye'de yemek kültürü denince akla ilk gelen kentlerden biri şüphesiz Gaziantep. Gastronomi alanında elde ettiği haklı unvanı bir festivalle güzelleyen Güney Doğu Anadolu'nun incisi, 20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin de katılacağı 'GastroAntep' Festivali, Gaziantep’in zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak. UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağına’ dahil edilerek adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep'te festival için hazırlanacak olan nefis lezzetleri hayal bile edemiyorum.

Ajandakolikte bu hafta (8 Eylül 2018)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder