Nora Romi 40’lı yaşlardaki kadınlar nasıl bir erkek istiyorlar?
HABERİ PAYLAŞ

40’lı yaşlardaki kadınlar nasıl bir erkek istiyorlar?

Haberin Devamı

Bana yıllar evvel 40’ların kendini en iyi hissedeceğin, hatta en iyi görüneceğin dönem olacak deseler “Siz benimle kafa mı buluyorsunuz?” diye sorardım.

Meğerse doğruymuş. Kendini tanıyan, tamamlayan, hele ki kendiyle barışık da bir kadın olarak bu yaşlara gelmişseniz gerçekten de sizi iyi bir dönem bekliyor demekmiş.

Hayatını bir şekilde oturtmuş bu kadınlar arasında evli olmayanların ya da ayrılmış oranların sayısı da gittikçe yükseliyor. Kimileri evlenmekten yana, kimileri değil. Ama tabii ki hayatlarında karşılıklı değer verdikleri bir erkeğin olma fikrine kimse hayır demez. Peki, biz kendiyle mutlu 40 yaş kadınları nasıl bir erkek istiyoruz?

Tabii ki bir tek kendi fikrimden ya da beklentilerimden oluşan bakış açısı kısıtlı bir yazı yazmamak için çevremdeki kadınlara sordum.

Bazı kadınlar genç erkekleri tercih ediyor. Kimileri genç erkeklerle uzun süreli bir ilişki yaşanmaz diye diretiyor ama kimileri de çok güzel bir denge kurulabileceğine inanıyor.

Eğer evlilik gibi bir beklentiniz yoksa gençlerle takılmak eğlenceli ve hareketli. Bu gençler arasında iş güç sahibi olan ya da kafası biraz daha fazla çalışan varsa onlarla sohbet etmek bile mümkün olabiliyor! Ama çoğunluk ailesiyle yaşayan, kendi işini daha oturtamayan türlerden oluşuyor.

Bu yaş kadınlar beklentilerinin farkında. O yüzden uçmuyorlar. Dolayısıyla da beklentileri her ne ise onları karşılayabilecek insan derdindeler. Yaşı bir kenara bırakırsak biraz adam gibi adam bekliyor bu kadın. Kendisiyle ilgilenecek, onu eyleyecek, moral ve güç verebilecek birini istiyor. Yani artık oturup birisine bakmak istemiyor. Büyüttüğü çocukların yanına bir tane daha eklemek istemiyor: “Beni birilerine yemek yapıyım istemiyorum artık. Birileri alsın beni yemeğe götürsün!” diyorlar.

Bir takım jestleri, kibarlıkları bilen erkekler her zaman tercih sebebi. Gönül okşayan, güzel davranan, kadının kendini iyi hissetmesini sağlayan bir erkek: “Tabii güzel bir hediye alırsa başımın üstüne ama en azından arada küçük tatlı şeyler yapsın. Artık hak ediyorum!”

Başarı ve iyi bir kariyer tabii ki cazip gelen ve istenen özelliklerden biri ama bu zaten her kadın için etkileyicidir.

Her ne kadar ilişkilerde kadınlar taktikçi ve stratejik çalışan olarak kabul edilse de erkeklerin de bir o kadar hesap kitap yaptığını artık biliyoruz. Yine de artık lüzumsuz oyunlarla zaman kaybetmek istemeyen 40 yaş kadını kendisine açık olacak, düz, ne istediğini neyi ne kadar verebileceğini bilen erkekten yana: “Artık lüzumsuz oyunlarla, gereksiz nazlarla zaman kaybetmeye gerek yok. Benim istediğim bu bu bu, varsan dur karşımda, yoksan eyvallah!”

Tip olarak valla maalesef Türk erkekleri kendine bakan bir cins değil, Çoğu iyi giyinmediği gibi, vücuduna da özen göstermiyor. Evlendikten sonra kadınların koy verdiği, eski “kapıyı açan bigudili kadın” figürü artık geçmişte kaldı.

Erkekler evlense de evlenmese de salıyor. Gençlere düşkün birinden gelen cevabı aynen yazıyorum: “Valla Noracım, ben kendine bakan, hoş, şık bir adam bulsam tabii ki yaşıma uygun olmasını tercih ederim. Ama yok! Dolayısıyla da gençlerin görüntüsünü tercih ediyorum. En azından içim açılıyor!”

Benden iletmesi. Artık kim kendine ne kadar çekidüzen verir, kim aynı kafada devam eder, beylere kalmış...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder