Nora Romi Siz de bir Karayip korsanı olabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Siz de bir Karayip korsanı olabilirsiniz

Haberin Devamı

Her zaman Türkiye’yi ve özellikle İstanbul’u çok sevdim. Gittiğim tatil ya da iş gezilerinden dönerken şehrime yaklaştıkça hep mutlu hissettim kendimi...

Hiç bir zaman yurt dışında yaşama hayalim olmamıştı. Aynı ana babadan doğan kardeşim ise bilinçli olarak yurt dışına çıktığı ilk gezisinden “Ben yurt dışında yaşayacağım” diye dönmüştü... Nitekim bütün eğitim hayatını ona göre yürüttü ve liseden sonra da gitti; gidiş o gidiş...

New World Wealth Raporuna göre 2016'da dünya genelinde yaklaşık 82 bin dolar milyoneri başka ülkelere göç etmiş. Bu sayı 2015'te 64 bindi. Türkiye'yi terk eden dolar milyonerlerinin sayısı ise 2015'te yaklaşık 1000'ken, 2016'da 6000'e ulaştı. Türkiye bu sayıyla dünyada en çok dolar milyoneri göçü veren 5'inci ülke oldu. Türkiye'yi geride bırakan ülkeler ise Fransa, Çin, Brezilya ve Hindistan.

Ben her ne kadar hala buralarda takılabileceğime inansam da çevremde pek çok kişi öncelikle çocukları sonra mümkünse kendileri için yurt dışına gitme çabaları içinde.

Eğitim danışmanlığı veren bir arkadaşım eskiden ailelerin çocuklarını yurt dışında master ya da üniversite okumak için danışmanlığa geldiklerini ama şimdi bu yaşın liseye düştüğünü söyledi. Hatta “her an” diyenler bile artmış. Bu arayış sadece bizim ülkemizde değil, Amerika dahil başka ülkelerde bile alternatif yaşanacak yer arayışı var.

Pek çok ülke benzer şartlarda farklı rakamlarda bir takım haklar sunuyor. Bilmem kaç bin dolar ya da euroluk ev alırsanız şu hakkınız olur, şöyle bir iş açarsanız böyle hakkınız olur...

Şu aralar en çok araştırılan yerlerden biri ise Karayipler! Evet siz de bir korsan olabilirsiniz!

Karayip'in kolay göçmenlik veren 3 adası (Grenada, Saint Kitts&Nevis, Dominik) var. Birinci sebebi iş imkanı...

Adalar turizm endüstrisindeki artış nedeniyle, son yıllarda yatırımcıların ve iş adamlarının da dikkatini çekiyor. Ortam da cennet gibi tabi.. Mavi plajları, sık ormanları, bereket fışkıran volkanik toprakları ve bozulmamış sahilleri ile dünya üzerinde Karayip Adaları kadar güzel çok az yer var.

Vizeden de yırtıyorsunuz!

Dünyanın her yerinden ikinci vatandaşlık hizmeti almak isteyen varlıklı kişilere yasal danışmanlık hizmeti veren İngiliz firması CS Global Partners'ın CEO'su Micha-Rose Emmett'a göre bu adaların pasaportları çok değerli. Emmet diyor ki: "Avrupa ile iş yapan Türkler'in çoğu Avrupa'ya vizesiz seyahat edemiyor. Türkiye'yi terk etmeden, belli koşullara ve testlere tabi tutulmadan, kısa sürede alınan pasaport sayesinde Türkler içlerinde Singapur, Hong Kong, İngiltere ve Schengen vizesinin geçtiği Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere yaklaşık 130 ülkeye seyahat edebiliyor. Tek şart sicillerinin temiz olması."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder