Opr. Dr. Hande Akbaş 1 haftadan fazla ertelemeyin...
HABERİ PAYLAŞ

1 haftadan fazla ertelemeyin...

Haberin Devamı

Adet günü sınav, evlilik tarihi gibi günlerde ertelenebilir. Tabii bu yönteme sıklıkla başvurmamak ve mutlaka doktora gitmek çok önemli. Ayrıca erteleme süresinin 1 haftayı geçmemesine de dikkat edilmeli

Düşükten sonra gebe kalamadım

5 ay önce düşük yaptım. wYeniden gebe kalamadım. Eşim sperm testi yaptırdı. Ben rahim filmi çektirmek istiyorum. Bu arada 2 aydır adetim düzensiz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, 5 ay önce gebelik oluşmuş. Her ne kadar devam etmemiş olsa bile bu gebe kalabildiğinizi gösterir. Gebelik kürtajla sonlandırıldıysa, o zaman rahim filmi çektirin.

Ama düşük kendiliğinden yani müdahalesiz olduysa o zaman sperm de normal olduğuna göre, birkaç ay daha kendi kendinize hamilelik deneyebilirsiniz.

14 gündür kanamam var

48 yaşındayım. 14 gündür adet kanamam var. Bir süredir çok nar suyu içtim. Bitkisel yöntemlere ilgilenen bir hoca narın rahim kalınlaşması yapacağını, onun yerine başka bir otun kullanılmasını tavsiye ediyor. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bitkisel tedavi yöntemleri dünyada tıbbi tedaviye yardımcı yöntem olarak kullanılır. Tek başlarına sanki ilaç gibi kullanılmalarını önermemekteyim.

Lütfen, tüm bu tedavileri bırakın ve kanamanız devam ediyorsa veya tekrar başlıyorsa vakit kaybetmeden bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurun. Rahimde normalden fazla kalınlaşma tespit edilirse o zaman rahim içinden biyopsi yapılması gerekecektir.

Kaç gün ertelenebilir?

24 yaşındayım, Ocak’ta evleneceğim. Adet günü nikaha denk geliyor. Acaba birkaç gün adeti ertelemek mümkün mü?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hemen doktora başvurun. Rahim ve yumurtalıklarda sorun yoksa hem korunma amacıyla hem de düğün tarihinize denk gelen adetinin geciktirilebilmesi için doktor size uygun bir ilaç verecektir. Erteleme süresinin genellikle 1 haftayı geçmesi önerilmez.

Adetim düzensiz mi?

37 yaşındayım. Geçen ay 25 günde adet gördüm. Bu ay 33 gün oldu, hâlâ adet görmedim. Gebe kalmaya çalışıyorum. Acaba bu durum adet düzensizliği midir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genellikle 21-37 günler arasında olan adet dönemleri doğal kabul edilir. Ancak sizde bir erken, bir geç olmalar başladıysa, yaşınız da 37 olduğu için hem yumurtalık rezervinizin bakılması hem de eşlik eden herhangi bir hormonal bozukluk olup olmadığının anlaşılabilmesi için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmanızı öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder