Opr. Dr. Hande Akbaş 6 ay sonra her şey düzeliyor
HABERİ PAYLAŞ

6 ay sonra her şey düzeliyor

Haberin Devamı

Sezaryen ameliyatının üzerinden 6 ay geçtikten geçtikten sonra kadının ağrısı sızısı kalmıyor. 40 gün içinde de rahim hiç doğum yapmamış bir kadınınkiyle aynı boyuta dönüyor. Ağrılarınız varsa doktora gidin, sebebi bulunsun ve tedavi başlasın.

Karnımın ağrısı geçmedi

28 yaşındayım, 11 ay önce sezaryenla doğum yaptım. Gittiğim kontrolde her şey yolundaydı. Son 2-3 gündür karnımda ağrılar var. Doğum sonrasında böyle ağrılar olur mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sezaryen olmanızın üzerinden 11 ay geçmiş. Genellikle bu ameliyattan sonraki 6 ay içinde buna bağlı tüm ağrıların geride kalması beklenir. Doğum sonrası ilk 40 gün içinde rahminiz hiç doğum yapmamış bir kadınla aynı boyuta döner. Bu nedenle ağrılarınızın sebebi bu olamaz. Nadiren ameliyat sonrası karın içinde oluşan bazı yapışıklıklara bağlı kasık ağrısı görülebilir. Ama bu çok şiddetli ağrı yaratmaz. Bazen mide ve bağırsaklara bağlı olarak da karın ağrısı örülebildiğinden öncelikle dahiliye uzmanına muayene olun.

Tüp bebekle anne olabilir miyim?

41 yaşındayım. Menopoz teşhisi konuldu. 7 aydır ilaç kullanıyorum. Hap almadan önce de adet düzensizliğim vardı. Doktora gittiğimde de 3-4 aydır adet görmüyordum. İlaç kullanmaya başladığımdan beri adet görüyorum. Normal yollarla çocuğumun olmayacağını biliyorum. Tüp bebek yöntemiyle çocuk yapabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, maalesef erken menopoza girmişsiniz ve şu anki imkanlarla kendi yumurtalarınızla gebe kalabilme şansınız yok. Yurt dışında birtakım merkezlerde yumurta bağışı yapan kişilerin yumurtasıyla hamilelik olabilir. Ancak bu ülkemizde kesinlikle yasal olarak yapılmayan bir işlemdir.

Kokulu akıntıdan şikayetçiyim

30 yaşındayım, 6 aylık evliyim. Sürekli akıntımı var. İdrarım çok koyu renk ve kokulu. Gelen akıntı birleşme sonrası eşimin penisine bile bulaşıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, akıntınızın olması, koku hissetmeniz, birleşme anında eşinizin penisine de geçiyor olması yoğun vajinal iltihabınız olduğunu düşündürüyor. En doğrusu jinekoloji uzmanınına başvurarak muayene olmanız. Vajinal kültür aldırarak sebep olan bakteriye yönelik doğru tedaviyi eşinizle bir arada kullanmanızdır. Aksi taktirde iltihap rahim ve tüplerinize doğru ilerleyerek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder