Opr. Dr. Hande Akbaş 6 ayı geçtiyse doktora gidin
HABERİ PAYLAŞ

6 ayı geçtiyse doktora gidin

Haberin Devamı

Belli bir yaştaysanız, korunmadan ilişkiye giriyor ama hamile kalamıyorsanız 6 aydan fazla beklemeyin. En iyisi bir doktora başvurun. Muayene olun ve testlerinizi yaptırın ki çok geç kalmadan bebeğinizi kucağınıza alabilin...

Bazen sancım oluyor


30 yaşında kadınım. 28 günde bir düzenli adet görüyorum, ağrım olmuyor. Arada bir akıntı oluyor, birkaç gün içinde geçiyor. Zaman zaman da vajina bölgemde sancı hissediyorum ve karnımda şişlik oluyor. Bu durum bir hastalık belirtisi olabilir mi? CEVAP Değerli okuyucum, 21-37’nci günler arasında adet görmek tamamen normal bir durumdur. Vajinal akıntı şeffaf ve kokusuzsa her kadında görülebilen bir durumdur. Zaten sizde de birkaç gün içinde kendiliğinden geçmesi anormal bir durum olmadığını düşündürüyor. Zaman zaman karın bölgesinde şişlik ve kasıklara vuran sancı yumurtlama zamanlarında veya adet öncesi durumlarda görülebilir. Bazen de bağırsaklarla ilgili olabilir. Nadiren tüm bu saydığınız bulgular bir hastalığın erken bulgusu da olabileceğinden en doğrusu bir jinekoloğa başvurarak düzenli olarak muayenelerinizi yaptırmanız olacaktır.

[[HAFTAYA]]

İkinci kez anne olmak istiyorum

34 yaşındayım, bir çocuğumuz var, ikinciyi istiyoruz. Ben dış gebelik geçirdim. Ameliyat oldum, artık çocuk sahibi olmak istiyorum. Korunmuyoruz ama hamile kalamıyorum. Acaba hamile kalabilir miyim? CEVAP Değerli okuyucum, korunma süreniz 6 ayı geçtiyse öncelikle bir rahim filmi çektirerek diğer tüpünüzün durumunun değerlendirilmesini öneririm. Dış gebelik genellikle tüplerde karın için enfeksiyonlar ya da geçirilmiş ameliyatlara bağlı olarak ortaya çıkan harabiyetlerden oluşur ve iki taraflı olma ihtimali vardır. Diğer tüpünüzde sorun yoksa o zaman yumurtalık rezerviniz ve eşinizin sperminin son durumu araştırılmalıdır. Bir çocuğunuz olduğu için lütfen gerekli araştırmaları ertelemeyin. Çünkü yıllar içinde araya başka bir sorun eklenmiş olabilir.

Antibiyotik bebeğe zarar verir mi?

2 aylık hamileyim ve idrar yollarımda iltihap çıktı. Doktorum bir antibiyotik verdi. Sizce kullanmanın bir sakıncası var mı? CEVAP Değerli okuyucum, size idrar kültürü yapıldıysa ve bu tetkik neticesinde enfeksiyon olduğu kesinleştiyse gebeliğin hangi aşamasında olursanız olun uygun antibiyotiği vakit kaybetmeden kullanmaya başlamalısınız. Doktorunuz hamile olduğunuzu bildiği için bebeğinize zarar vermeyecek ilaçlardan birisini seçecektir. Bu sebeple endişelenmeden kullanmanızı öneririm. Kullanmamanız halinde enfeksiyon böbreklerinize kadar yayılıp daha geri dönüşümsüz zararlar yaratabilir. Antibiyotik tedavinize ek olarak bol sıvı tüketmenizi de öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder