Opr. Dr. Hande Akbaş Bazı sorunlar ortaya çıkabilir
HABERİ PAYLAŞ

Bazı sorunlar ortaya çıkabilir

Haberin Devamı

Rahmin doğuştan gelen genetik kusurları olabiliyor. Bu durum bazen gebe kalamamaya, düşük ve erken doğum riskine ya da rahim ağzında yetersizliklere yol açıyor. Konusunda uzman bir doktor tarafından sıkı takip süreciyle hamileliğinizi geçirebilirsiniz...

Çocuk istiyoruz

29 yaşındayım ve 5 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek istiyoruz. Benim kan sayımım ve hsg testim temiz çıktı. Eşimin sperm testi raporu da temiz. Bize ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, size önerim vakit kaybetmeden üreme tıbbı alanında deneyimli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız. 2 yıldır olmadıysa mutlaka yardımcı üreme tekniklerine başvurmanızı öneririm. Beklerken şu anda normal olan yumurta rezervinizi kaybedebilirsiniz.

Bebek sıkışmış gibi

Eşim 2 aylık hamile. Ultrasonda doktorumuz fark etti ki eşimin rahmi ikiye bölünmüş gibi. Bebek küçük olan odacıkta sıkışmış gibi büyümeye devam ediyor. Acaba nasıl bir tedavi uygulamak gerekir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, rahmin doğuştan gelen genetik kusurları olabilir. Bunlar rahim içinde hafif çökmeden tam bir perdeye kadar değişen şiddette patolojiler olabilir. Eşinizde gebelik oluşmuş. Bazen bu tip kadınlarda gebe kalmak bile sorun olabilir. Size önerim, gebeliğinizi perinatoloji yani yüksek riskli gebelik konusunda deneyimli bir hekimin takip etmesidir. Bazen sizin durumunuzdaki hastalarda rahim ağzında yetersizlikler, rahim ağzının erken kısalması ve buna bağlı düşükler, erken doğumlar olabilir. Bazen de hasta sorun yaşamadan doğum yapar. Şu anda sıkı takip dışında yapacak bir şey yok. Olası ters giden düşük gibi bir durum olursa o zaman HSG çekilip tanı konur ve tedavisi yapılır, ikinci bir gebeliği ardından planlarsınız. Umarım bir sıkıntı olmadan bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Sanki ikinci bir rahim var

İlişkide eşim içerde sanki ikinci bir rahim olduğunu hissediyormuş. Bu normal mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bazen doğuştan vajina içinde perde olabiliyor. Bunun anlaşılabilmesi için mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmalısınız. Bahsettiğim tarzda bir yapı varsa jinekolojik muayeneyle anlaşılacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder