Opr. Dr. Hande Akbaş Bebek 3.5 aylık olana kadar bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Bebek 3.5 aylık olana kadar bekleyin

Haberin Devamı

Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için tüm aile merakla haber bekliyor. Gebelikte bebek 3.5 aylık olduktan sonra cinsiyet ultrasonla tespit edilebilir. Bundan önceki haftalarda yapılan yorumlarda yanılma payı yüksek olabilir.

Cinsiyeti ne zaman belli olur?

2 aylık hamileyim. Acaba bebeğimin cinsiyeti ne zaman belli olur? Çok merak ediyorum. Cinsiyetini ne kadar süre sonra öğrenebilirim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bebeğin cinsiyeti ultrasonografide genellikle yaklaşık 14’üncü haftadan yani bebeğiniz 3.5 aylık olduktan sonra görülür. Ama iyi kalitedeki ultrason cihazlarında bu yaklaşık 12’nci haftada da mümkün olabilir. Ama yanılma payı ileri haftalara göre daha yüksektir.

Kist anne olmayı etkiler mi?

26 yaşındayım, nişanlım da 24 yaşında. Rahminde 4 tane kist varmış. Ameliyat olacakmış, acaba bu nasıl bir operasyon? İleride anne olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bu sorunuza net cevap verebilmek için nişanlınızın yumurtalıklarındaki kistlerin ne olduğunu bilmek gerekir. Hiçbir şekilde kısırlık yapmayacağı gibi ileride anne olmasını zorlaştıracak tipte kistler de olabilir. Ne olursa olsun, bu ameliyatı yapacak kişinin deneyimi de sonucu etkileyecektir. Ayrıca tıp çok hızlı ilerliyor, ikinizin de yaşı henüz çok genç. Nişanlınızın ameliyatı ne olursa olsun, evlenip çocuk kararı verdiğinizde mutlaka o günün teknolojisiyle size bir çare bulunacaktır.

Hamileyim ama...

Kendi hesabıma göre 6 haftalık hamileyim. Bugün kanamam oldu. Doktor gebelik kesesinin aşağıda olduğunu söyledi, iğne yaptı ve “4 gün sonra bakacağız, olmazsa bebeği alacağız” dedi. Ultrasonda yazanları size yazıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, henüz gebelik kesesi boyutu çok küçük. Hamileliğin seyriyle ilgili yorum yapabilmek için henüz çok erken. Sağlıklı bir gebelik olabileceği gibi, dış gebelik veya düşükle sonuçlanacak bir hamilelik bile olabilir. Size önerim doktorunuzun sizi belirli aralıklara sıkı takip etmesi kesenin büyüyüp büyümediğini, içinde bebeğin gözlenebilir hale gelip gelmediğini araştırmasıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder