Opr. Dr. Hande Akbaş Belirtiler birbirine karışabilir
HABERİ PAYLAŞ

Belirtiler birbirine karışabilir

Adet öncesi kadının yaşadığı belirtilerle gebelik belirtileri bazen birbirine o kadar benzer ki hamile kaldığınızı düşünebilirsiniz. En iyisi kanda gebelik hormonu baktırmak ve sonuçtan emin olmaktır...

Hamile miyim yoksa düşük mü yaptım?

1.5 yıllık evliyim. Adetim hep düzenlidir ama 1 hafta önce tüm hamilelik belirtilerini yaşadım. Ve hamile olduğumu düşündüm. Birkaç damla pembe kan geldi ve sol kasığıma ufak sancılar girdi. Sabah adet gibi kanamayla uyandım, 2 gün sürdü ve yoğundu. Hamileymişim gibi hissediyorum. Acaba adet mi gördüm yoksa ıkınmadan dolayı düşük mü yaptım? Bunu nasıl anlarım? Ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet öncesi belirtiler ve gebelik belirtileri bazen birbirine o kadar benzeyebilir ki sizde de olduğu gibi insanın aklı karışabilir. Kanda bhcg denilen gebelik hormonu baktırırsanız gebelik var mı anlaşılabilir. Düşük bile yapmış olsanız kanda hormon hemen sıfırlanmayacağı için çok rahat anlaşılır.

Gebe kalmış olabilir miyim?

Düzensiz adet görüyorum. 1 Nisan’da adet gördüm. Öncesinde de boşalma olmayan bir ilişki yaşadım. Mayıs ayındayız ve ben adet görmedim. Adetten bir gün önce olan ilişkiden hamile kalınırmı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, düzensiz adet gören bir kadında gebelik olmayacak diye bir kural yoktur. Bu nedenle korunmasız ilişkiye girmemenizi öneririm. İçeri tam boşalma olmadan da menide bulunan spermlerle hamile kalma riskiniz var. Adet söktürücü kullanmadan önce mutlaka idrarda gebelik testi yaptırın. Negatif çıkması halinde ilaca başlayın. Aksi taktirde hamileyken bu ilacı kullanmış olur, sorun yaşarsınız.

Tüpte açılma varmış

20 yaşında bekarım. Sol kasık ağrısı ile kadın doğum doktoruna gittim. Sol tüpümde çok az denecek bir açılma varmış. Takip edilmesi gerekiyor ama endişelenecek bir şey yokmuş. Ağrılarım devam ediyor. Bu durum ileride gebe kalmama engel mi? Acaba bir tedavi yöntemi var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bu kadar genç yaşta tüplerde sorun görülme ihtimali çok düşüktür. Kaldı ki tüplerdeki patolojiler çok ileri boyutta olmadığı sürece ultrasonda görülemez. Sadece rahim filmi çekilerek tüpler hakkında en ileri bilgiye sahip olunabilir. Dolayısıyla ikinci bir fikir almanızı öneririm. Size ağrınızın sebebini anlatmak için yapılan açıklama bana hiç tatmin edici gelmedi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder