Opr. Dr. Hande Akbaş Cinsel isteksizliğe neden olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel isteksizliğe neden olmuyor

Kadına gebelikten korunması takılan spiralin cinsel isteksizliğe neden olması söz konusu değil. İsteksizliğin nedeni yorgunluk, psikolojik etkiler ya da yaşanan sıkıntılar olabilir...

Spiral taktılar

6 ay önce doğum yaptım, 2 ay sonra tekrar gebe kaldım ve kürtaj oldum. Spiral taktılar. Önceleri adet dönemlerimde ağrı yoktu ama şu an adet dönemi başlamadan 4-5 gün önce ağrılar başlıyor. Adet başladığında sağ tarafımda çok fazla ağrı oluyor. Doktora gittiğimde bana “Her şey normal ve spiral yerinde” dedi. Spiral cinsel isteksizliğe neden olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, spiral rahim içine yerleştirilmiş yabancı bir cisim olduğundan rahminiz zaman zaman bunu dışarı atmak amacıyla kasılarak kasıkta ağrılara neden olabilir. Ama her zaman kürtajdan çok daha sağlıklı bir durumdur. Dolayısıyla bu ağrılar sizin hayat konforunuzu aşırı derecede bozmuyorsa o zaman çıkarttırmayın. Spiral ile cinsel isteksizlik arasında hiçbir ilişki yoktur. 6 ay önce doğum yaptığınızı ifade etmişsiniz. Belki yorgunluk, psikolojik etkenler isteksizlik kaynağı olabilir. Dilerseniz devam etmesi halinde bir psikiyatriste başvurabilirsiniz.

Kalp atışını ne zaman duyarım?

29 yaşındayım. 6 haftalık gebeyim. Bebeğin kalp atışını karından görmek için kaçıncı haftada utrasona girmeliyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bebeğin kalp atışları genellikle 5’inci hafta sonunda görünebilir hale gelir. Karından baktırmak istiyorsanız o zaman 7’nci haftadan itibaren dolu idrar torbasıyla ultrasona girmeniz halinde kalp atışları görülebilir. Tabii bunda doktorunuzun kullandığı ultrasonografi cihazının kalitesi de etkilidir.

17 gündür akıntım var

10 gün arayla bir kez daha adet gördüm. 17 gün boyunca çok koyu renkte, siyah gibi tozlu bir akıntım var. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet düzeniniz tamamen bozulmuş. Yaşınızı belirtmemişsiniz ama kadınlarda adet düzensizliğinde ilk akla gelen gebelik olacağından önerim öncelikle kanda gebelik hormonu baktırmanızdır. Düzenli kullandığınız bir ilaç varsa bazen lekelenme buna bağlı olabilir. Yapmanız gereken en doğru yaklaşım kadın hastalıkları ve doğum uzmanına giderek vajinal smear aldırmak, ultrasonla rahim ve yumurtalıklarınızın durumunu kontrol ettirmektir. Myom veya polip gibi rahim içi oluşumlar da lekelenme nedenleri arasındadır. Son olarak da bunlar olsun ya da olmasın kanda bazı hormonlarınıza bakmak en doğru yaklaşım olacaktır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder