Opr. Dr. Hande Akbaş Doğru zamanda yumurtlama olmuyorsa...
HABERİ PAYLAŞ

Doğru zamanda yumurtlama olmuyorsa...

Haberin Devamı

Adet düzensizliği varsa vaktinde yumurtlama olmuyor ve gebelik beklenildiği kadar çabuk elde edilemiyor. Doktora başvurup tedavi olursanız bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz...

Korunmuyoruz ama gebelik olmadı

26 yaşındayım. 1 senelik evliyim. Evlendiğimizden beri korunmadık ama hamile kalamıyorum. Doktora gittim, bana ““Her şeyin temiz”” dedi. Ama polikistik overim var ve düzensiz adetim. Bir kere ilaç kullandım ama olmadı. Ne yapmam gerekiyor? Polikistik over yüzünden hamile kalamaz mıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, adet düzensizliğiniz varsa vaktinde yumurtlayamıyor olabileceğinizden bizim desteğimiz olmadan gebe kalamayabilirsiniz. Tüm tetkiklerinizle birlikte üreme tıbbı alanında deneyimli bir hekime başvurmanız halinde kısa zamanda bebek sahibi olabileceğinizi düşünmekteyim.

İğneyi yaptırmadan ara kanama başladı

29 yaşındayım. Aylık korunma iğnesi ile 3 aydır korunuyorum. 3’üncü iğneyi olmadan 2 gün önce ilk defa ara kanama başladı. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, aylık korunma iğneleriyle en sık rastladığımız problem genellikle kadının adet düzeninin bozulmasıdır. İğneler çoğunlukla uzun etkili olduğundan kesseniz bile adet düzensizliğiniz bir süre daha devam edebilir. Size önerim öncelikle bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmanız. Eğer bir problem yoksa başka korunma yöntemleri hakkında da yardım alabilirsiniz.

1 haftayı buluyor

23 yaşında, bekar kızım. Adetlerim her ay 30-40 günde bir düzeniyle oluyor. Normalde 28 günde bir olunması gerekirken benim hep 30-40 günde bir oluyor. Geçen sene doktora gittiğimde rahmimin temiz olduğunu söylemişti. Normal adet dönemi geldiğinde memelerim şişiyor ve ağrımaya başlıyor. Ama adetin başlaması 1 haftayı buluyor. Sizce bu durum normal mi? İleride çocuk sahibi olmamda sıkıntı yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, normal adet süresi 21-37 gün arasındadır. Sizin bu aralığı çok geçmediğinizi görüyorum. Ancak yine de en doğrusu bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olmanız, birtakım hormonlarınıza baktırmanızdır. Tüm bunlar normalse endişelenecek bir durum olmadığını düşünmekteyim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder