Opr. Dr. Hande Akbaş Eşinizden aynı mikrobu alabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Eşinizden aynı mikrobu alabilirsiniz

Haberin Devamı

Koyu renkli, kokulu akıntı olması akla enfeksiyonu getirir. Doktora gidin, ilaç tedavisine başlayın. Prezervatif kullanmıyorsanız eşinizin de tedavi edilmesi şarttır. Çünkü o da taşıyıcı olduğundan siz iyileşseniz bile size mikrop bulaştırabilir.


Akıntım koyu ve kokulu

28 yaşındayım, 6 aylık evliyim. Sorunum sürekli akıntımın olması ve idrarımın çok koyu renk ve kokulu gelmesi. Gelen akıntı koyu ve birleşme sonrası eşimin penisine bile bulaşabilecek boyutta sizce neler yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, normalde vajinadan her zaman bir miktar şeffafımsı kokusuz akıntı gelebilir, bu çok doğaldır. Koyu renkli ve kokulu akıntı olması direkt olarak o bölgede enfeksiyon olduğunu düşündürüyor.

Lütfen enfeksiyon daha fazla ilerlemeden jinekoloğa başvurarak o bölgeden kültür aldırtıp sonucuna göre hangi bakteri ürediyse gerekli ilaçları başlayın. Göreceksiniz ki kısa süre içinde koku kaybolacak, akıntı şeffaf bir hal alacaktır.

Bu arada çiftler arasında kondom kullanmadan ilişki oluyorsa mutlaka eşinizin de tedavi görmesi gerekir ki siz iyileştikten sonra o taşıyıcı olup size tekrar mikrop bulaştırmasın. İdrarınızdaki kokunun kaynağı da büyük ihtimalle vajinal bölgedeki enfeksiyondur. Kullandığınız ilaç bu şikayetinize de iyi gelecektir. Ayrıca bol sıvı tüketmenizi öneririm.

Sebebi kullandığım hap mı?

27 yaşındayım. 4 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bu ay adetim 1 ay gecikti. İki kere hamilelik testi yaptım ama sonuç negatif çıktı. Ayrıca sol kasığımda ağrı var. Acaba adetimin gecikmesi kullandığım doğum kontrol hapından kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, hapınızı düzenli kullanmanıza rağmen adetiniz gecikmiş. Ama gebelik olmadığına göre bu büyük ihtimalle kullandığınız doğum kontrol ilacına bağlıdır. Size önerim doktorunuza danışarak başka dozda ve içeriği daha farklı hormon içeren hap formuna geçmeyi deneyebilirsiniz.

İlaç kullanıyorum ama...

2 yıldır evliyim, 2 aydır yumurtlamayı arttıran bir ilaç kullanıyorum. Ama yine de bir sonuç alamadık. Eşimde de bende de bir sorun görünmüyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okuyucum, uzun süredir kullandığınız bu ilaç ile bir sonuç alamadıysanız öncelikle bu konuda uzman birine başvurun. Her şeyin yeterince iyi araştırılıp araştırılmadığından emin olun. Halen bir sebep bulunamaması durumunda o zaman aşılama ve tüp bebek gibi daha

Sıradaki haber yükleniyor...
holder