Opr. Dr. Hande Akbaş Eşinizle tedavi olursanız çabuk iyileşirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Eşinizle tedavi olursanız çabuk iyileşirsiniz

Kadın akıntıdan şikayet ediyorsa, bir an önce doktora başvurmalı ve vajinal kültür aldırarak bakteriye yönelik tedaviye başlamalı. Aynı ilaçları eşinizle birlikte kullanırsanız daha çabuk iyileşirsiniz...

Kanama çok oluyor

22 yaşındayım, 5 ay önce rahim ağzında yara yakıldı. Adet görmeye başladığım ilk günden beri hep çok sancılı oluyor ve yoğun geçiyor. Doktora gittiğimde çatlamayan kistler olduğunu söyleyip doğum kontrol hapı verdi. Adetimden 3 gün sonra yine kanama oldu. Halsiz kaldım. İlacın yan etkilerinde de ara kanamalar yapacağı yazıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, yoğun adet kanamasının kansızlığa yol açarak bir süre sonra halsizliğe neden olması çok normaldir. Sebebini anlamak için öncelikle sizden hormonal analiz istenmeli. Bu sonuçlar normal gelirse rahim iç duvarında herhangi bir patoloji var mı anlamak için biyopsiyle bir örnekleme yapılmalı. Hormon ilaçlarını ancak tüm bunlar normal geldikten sonra kullanmanızı öneririm. Sebebi bulmadan sorunu gidermeye çalışmak sonuç getirmeyecektir.

Akıntıdan şikayetçiyim

32 yaşındayım, 4 aylık evliyim. Benim sorunum sürekli akıntımın olması ve idrarımın çok koyu renk ve kokulu gelmesi. Gelen akıntı koyu ve yapışkan. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, akıntınızın olması, koku hissetmeniz yoğun vajinal iltihabınız olduğunu düşündürüyor. En doğrusu hemen bir jinekoloji uzmanınına başvurarak muayene olmanız ve vajinal kültür aldırarak sebep olan bakteriye yönelik doğru tedaviyi bir an önce eşinizle bir arada uygulamanızdır. Aksi taktirde iltihap rahim ve tüplerinize doğru ilerleyerek daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Bebeğe zararı olur mu?

25 yaşındayım ve 2 aylık hamileyim. İşim gereği sürekli bilgisiyar başında çalışmam ve cep telefonuyla konuşmam gerekiyor. Acaba işimin bebeğime zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, teknolojiyle birlikte ne yazık ki her an düşük dozlarda radyoaktiviteye maruz kalmaktayız. Bundan uzak kalabilmek günümüz şartlarında söz konusu değil. Tüm bunlar araştırılmış ve çok düşük dozda radyasyon içerdiklerinden son yıllarda doğan bebeklerde sakatlıkların arttığına dair bir sonuca rastlanmamıştır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder