Opr. Dr. Hande Akbaş Gebelik için her şey tamam mı?
HABERİ PAYLAŞ

Gebelik için her şey tamam mı?

Haberin Devamı

Gebelik, kadının yumurtaları, tüpleri, rahmin eksiksiz çalışması ve erkeğin sperminde de sorun olmaması durumunda gerçekleşir. Eğer hamile kalmayı istiyorsanız tüm bunların bir arada olması gerektiğini unutmayın...

Acaba bozulur mu?

Parmak ucu temasıyla kızlık zarı bozulur mu? Bu konuda çok tedirginim. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okuyucum, kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak muayene olun. Parmağın ne derinliğe girdiği ve sizin kızlık zarınızın ne tür bir yapıda olduğunu bilemediğim için yorumda bulunmak sizi görmeden mümkün değil.

Adet düzenimi etkiler mi?

1 aylık evliyim ve düğünümden önce adet geciktirici hap kullandım. Adet düzenimi etkiler mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, zorunlu haller dışında adet düzeniyle oynanması biz kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının pek tercih etmediği bir durum. Bu tür ilaçlar hormon içerirler. Beklendiği üzere yan etkileri sıktır. Adetiniz ilacı bıraktıktan sonra 1 hafta içinde başlamazsa bir uzmana başvurmanızı öneririm. Bir kerelik kullanım olduğu için düzeninizi çok etkileyeceğini düşünmüyorum, sonrasında içmemenizi öneririm.

Gebe kalmak istiyorum

Gebelik planladığımız için bugün kan değerlerime baktırdım. Sonuçları size yazıyorum. Acaba bu değerlerle gebe kalmam mümkün mü? Normal değerlerin üzerinde midir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bu değerler gebe kalabilmenize engel değildir. Ama gebelik yumurta, sperm, kadının tüpleri ve rahmin eksiksiz çalışması durumunda gelişebilecek bir durum. Bu laboratuvar değerleri sadece sizin hormonlarınızın normal olduğunu gösterir. Kesin gebe kalabilmeniz yukarıda bahsettiğim tüm yapıların mükemmel çalışması halinde gerçekleşir. Bunu hiç unutmamak gerekir.

Pembe renkli kanama oldu

Adetlerim çok düzenli olmasına rağmen her ay adet dönemimin tam ortasında kasık ağrısıyla beraber pembe renkli kanama oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bahsettiğiniz lekelenme bazı kadınlarda yumurtlama zamanı görülebilen bir bulgudur. Ama tam olarak yumurtlama kanaması demeden önce mutlaka detaylı bir jinekolojik muayene olmanızı, vajinal smear aldırmanızı, ultrasonla rahim ve yumurtalıklarınıza baktırmanızı öneririm. Tüm bunlar normal çıkarsa o zaman endişelenecek bir durum yok diyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder