Opr. Dr. Hande Akbaş Hamileliğiniz 3 ayı geçtiyse...
HABERİ PAYLAŞ

Hamileliğiniz 3 ayı geçtiyse...

Anne adaylarının en çok merak ettiği sorulardan biri de saçlarını boyatıp boyatamayacakları. Gebeliğin 12’nci haftasından yani 3’üncü ayından itibaren saçınızı boyatabilirsiniz, bebeğinize zarar vermez...

Dişim ağrıyor, gebeyim

Hamileyim ve dünden beri diş ağrısı çekiyorum. Diş hekimime gittim, kanal tedavisi gerekiyormuş. Ama röntgen çekmesi lazımmış. Bebeğim zarar görür mü? Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gebeliğinizin ilk 3 ayı geçtiyse karın bölgenize koruyucu plak yerleştirilerek rahatlıkla diş röntgeni çektirebilirsiniz. Bunun bebeğinize zararı olmaz. Eğer gebeliğinizin ilk 3 ayı içindeyseniz ilaçlarla ağrıyı kontrol altına alıp 3 ay tamamlanıncaya kadar zaman kazanın. İlk 3 ay çok hayati gerekçe olmadıkça X-ray ile teması önermeyiz.

Haberin Devamı

Saçımı boyatamaz mıyım?

33 yaşında, 3 aylık hamileyim. Saçımı boyatmak istiyorum. Bunun bebeğe zararı olurmuş. Bu gerçekten doğru mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gebeliğin 12’nci haftası yani 3’üncü ayından itibaren saçınızı boyatmakta engel yok. Merak etmeyin, bebeğinize zarar vermez. Kuaförünüze organik boyaları tercih etmesi yönünde ısrarcı olursanız içiniz daha rahat eder.

Tampon kullansam mı?

26 yaşındayım, adet dönemim tatile denk gelecek. Adet döneminde tampon kullanmak ne kadar sağlıklı olur?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tamponunuzu sık değiştirir ve hijyen kurallarına iyi uyarsanız tampon kullanmanızda sakınca yok. Tatilde tampon kullanırken sadece güneşlenmenizi öneririm, deniz veya havuza girmeniz sağlıklı olmaz.

İlişkiye girilir mi?

31 yaşındayım ve 18 haftalık gebeyim. Acaba gebelik sırasında cinsel ilişkiye girilebilir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gebeliğiniz sorunsuz devam ediyorsa cinsel ilişkiye girmenizde herhangi bir sakınca yoktur. İlişkiden sonraki 48 saat içinde hafif pembemsi bir lekelenme olabilir, bu korkulacak bir durum değildir. Yoğun kırmızı kanama olması halinde ise mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 32’nci haftadan sonra erken doğum riskini önlemek amacıyla cinsel ilişki pek önerilmemektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder