Opr. Dr. Hande Akbaş Kanama haberci olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kanama haberci olabilir

Haberin Devamı

Cinsel ilişki sırasında kadından kan gelmesi normal bir durum değil. Kan varsa akla mutlaka bir sorun olduğu gelmeli. Basit nedenlerden kaynaklanabileceği gibi ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Hemen doktora gidin

Tüylenme var, gebelik mümkün mü?

5 yıllık evliyim, 30 yaşındayım. Çocuğum olmuyor. Vücudumda ve yüzümde tüylenme var. Baldırlarımdan kilo alıyorum. İki yıl ilaç kullandım. Hamile kalma şansım var mı? Tedaviye devam etmeli miyim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bahsetmiş olduğunuz şikayetlerin çoğu polikistik over sendromu denilen hastalıkta görülüyor. Tabii ki sadece şikayetlerinize bakarak bu tanı konulamaz mutlaka muayene sonrası bazı hormon değerlerine baktıktan sonra tanı kesinleşir.

Bu hastalığa sahip olsanız bile kendi kendinize gebe kalma şansınız bulunmaktadır. Durumunuzu bildiğiniz için uzun süre beklemeyecek 8-10 ay içinde hamile kalamamanız halinde üreme tıbbıyla uğraşan bir uzmana başvurarak vakit kaybetmemiş olacaksınız. Şu anda size başlanmış ilaçlar doğum kontrol ilaçlarıysa bunları kullandığınız sürece zaten gebe kalamamanız normaldir.

Eşimden kan geliyor

36 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. Ben eşimle korunmasız ilişkiye giriyorum ve ilişkiden sonra eşimin vajinasından 4-5 damla kan geliyor. Sizce bir sorunu var mıdır? Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okuyucum, normal şartlar altında ilişki sonrası vajinadan kan gelmemesi gerekir. Kan geliyor olması mutlaka bir sorun olduğunun işaretidir. Bu basit bir enfeksiyondan kaynaklanabileceği gibi rahim ağzı kanseri kadar ciddi bir duruma bağlı bile olabilir.

Size önerim eşinizin vakit kaybetmeden bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olmasıdır.

Ya düşerse?

28 yaşındayım, evlendikten 1 yıl sonra hamile kaldım. Şu an 3 haftalık hamileyim. Düşük yapma riskim var mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gebeliğiniz hayırlı olsun. Hamileliklerin yüzde 95’i sorunsuz ilerler. Sadece yüzde 5 hastada problem çıkabilir ve o da düzenli doktor kontrolleri sayesinde sorunsuz giderilebilir. Sizin şu an için yapmanız gereken ilk şey rahat olmanız, gebeliğinizin tadını çıkarmanızdır.

Bebeğinizle birlikte çok güzel bir yolculuk sizi bekliyor, bu sizin için unutulmaz bir anı olacak. Madem düşük açısından bu kadar kaygı duyuyorsunuz gebeliğinizi düzenli olarak takip ettirirseniz bu riski minimale indirmiş olursunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder