Opr. Dr. Hande Akbaş Tüplerin durumuna bakılması gerekir
HABERİ PAYLAŞ

Tüplerin durumuna bakılması gerekir

Hamileliğiniz birkaç kez dış gebelik nedeniyle sonlandırıldıysa kadın doğum uzmanına başvurun. Rahim filmi çektirerek tüplerinizin durumunu öğrenmeye çalışın.

İlişki sonrası kan geliyor

31 yaşındayım. Eşimle korunmasız ilişkiye giriyorum ve ilişkiden sonra eşimin vajinasından 4-5 damla kan geliyor. Sizce eşimin bir sorunu mu var?

CEVAP

Sevgili okuyucum, ilişki sonrası kanama mutlaka araştırılması gereken bir durumdur. Eşinizden öncelikle vajinal smear alınmalı ve rahim ağzında herhangi bir sorun olmadığından emin olunmalıdır. Bazen enfeksiyonlar veya vajinadaki ufak çatlaklardan da kanama olabileceğinden jinekolojik muayene sırasında tüm bunlar araştırılacak ve gerekli tedavi eşinize önerilecektir.

Haberin Devamı

Dış gebelik yüzünden mi?

29 yaşındayım. 3 yıl öncesine kadar korunuyordum. Bebek sahibi olmaya karar verip korunmayı bıraktıktan sonra 2 kez dış gebelik geçirdim. 9 aydır korunmuyorum ama hamile kalamıyorum. Dış gebeliğin kısırlığa yol açması mümkün müdür?

CEVAP

Sevgili okuyucum, dış gebelik genellikle tüpleri bir şekilde zarar görmüş kadınlarda ortaya çıkar. Bu sebeple dış gebelikten değil ama tüplerinizin bir şekilde düzgün çalışmamasından dolayı gebe kalamıyor olabilirsiniz. Size önerim mutlaka bir rahim filmi çektirmeniz ve bu filmi üreme tıbbı konusunda uzman bir hekime göstermeniz. Dış gebelik 2 kere tekrar ettiğine göre büyük ihtimalle tüplerinizde bir soruna rastlanacaktır.

Adet döneminde artıyor, neden?

26 yaşındayım. İlişki sırasında kokulu, beyaz bir sıvı geliyor. Bu koku beni ve partnerimi çok rahatsız ediyor. Bu akıntı adet dönemine yakın artıyor. Neden kaynaklanıyor? Bir de nasıl yok edebilirim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, kokulu akıntı normalde olmaması gerekir. Sadece yumurtlama zamanlarında görülen şeffaf sümükümsü, kokusuz akıntıyı normal sayarız. Kokulu ve renkli olan akıntınız için mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız gerekir. Gerekirse vajinal kültür alınmalı ve üreyen bakteri cinsine göre hem size hem de partnerinize tedavi başlanmalıdır. Genital enfeksiyonların çoğu partnerli tedavi edilir. Aksi taktirde yeniden tekrarlama olasılığı çok yüksektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder