Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Başarısız evliliklerinizi kurtaramayız!
HABERİ PAYLAŞ

Başarısız evliliklerinizi kurtaramayız!

Haberin Devamı

Plastik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu: “Çoklu doğumlar ve kilo alıp verme gibi nedenlerle oluşan deformasyonu Labiaplasty ameliyatları ile çözümlüyoruz. Ancak bu ameliyatlar başarısız evliliğinizi kurtarmanız için yapılmıyor. Sağlık sorunlarını gidermek ilk önceliğimiz.” diyerek plastik cerrahiden beklentilerin gerçekçi olması yönünde uyarıda bulunuyor.

Son günlerin dikkat çeken konusu Labi​aplasty yani vajina estetiği. Amerikan Plastik Cerrahi Derneği (ASAPS) yaptığı araştırmada 2012 yılından bu yana vajina estetiği konusunda %200’lük bir artış olduğunu açıkladı. Geride bıraktığımız sene ise yapılan operasyon oranında %11 bir artış görünüyor.
Ülkemizde de artan oranda Labia​plasty uygulaması yapılıyor.

Labia​plasty nedir?


Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, Türkiye’de de çok sayıda kadın hastanın bu alanda destek almak için doktora başvurduğunu belirtiyor.
Geçen yıl yapılan ameliyatlar arasında göğüs büyütme başı çekerken; liposuction, göz kapağı, göğüs dikleştirme ve karım germe ilk beşi paylaştı. Yapılan çalışmalar genel olarak; cerrahi olan ve olmayan uygulamalar ile Labia​plasty uygulamalarının da artan ölçüde talep gördüğünü gösteriyor. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği verileri de tüm dünyada geçen yıla oranla %45lik artışla bu uygulamanın gerçekleştiğini ortaya koyuyor.

Çoklu doğumlar deformasyon nedeni


Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, artan Labia​plasty uygulamalarını tıp teknolojisinin ilerlemesine ve kadınların kendileri ile ilgili daha estetik ve sağlıklı bir hale kavuşma talebine bağlıyor. Dr. Bayraktaroğlu: “Geçmiş yıllara göre kadın hastalarımız kendi bedenleri konusunda daha gelişmiş isteklere sahipler. Özellikle çoklu doğumlar, sık kilo alıp verme sonucu oluşan deformasyonlar sonunda sahip oldukları fonksiyonel bozukluk ve görüntü onları mutsuz ediyor. Bu durumun yarattığı psikolojik etkilerden kurtulmak ve olası sağlık sorunlarının önüne geçmek için cerrahi ya da cerrahi olmayan Labioplasty uygulamaları ile hayatlarına daha konforlu devam ediyorlar. Sonuçta mutlu birliktelikler insanı, aileyi ve hayatı olumlu etkiliyor.”

Başarısız evliliklerinizi kurtarmıyoruz!


Plastik Cerrah Dr. Bayraktaroğlu, son dönemde artan ‘ideal beden imajı’ talebine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. “Estetik cerrahinin alanı ya da uygulaması ne olursa olsun hafife alınması ve aceleye getirilmesi doğru değil. “ diyen Dr. Bayraktaroğlu ekliyor:
“Hastalarımıza konuyla ilgili iyi düşünüp düşünmediklerini sormak ilk görevimiz olmalı. Biz tıp biliminin çalışanlarıyız. Sihirbaz değiliz. Ancak unutmayın plastik cerrahi ameliyatları başarısız evliliğinizi kurtarmanız ya da daha iyi iş bulmanızı sağlamak için yapılmıyor. Ayrıca özellikle bir operasyon öncesinde doktorları hakkında iyice araştırma yapmalılar. Konusunda yeterince deneyime sahip doktorları seçmeleri önem taşıyor.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder