Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Dolgu deyip geçmeyin
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Mutlaka hayatınızın herhangi bir döneminde dişçiye gidip dolgu yaptırmışsınızdır, değil mi? Bugün de konumuz dolgu, ancak meselenin diş ile yakından uzaktan ilgisi yok! Kısacası bu dolgu başka dolgu.

İngilizlerin dediği gibi ‘Filler’.

Kış mevsiminin belki de en güzel yanı gelen mevsime, yani yaza hazırlanmaktır. Pek çok kadın hastam da benimle aynı şeyi düşünüyor olmalı ki yaz için geri sayıma başladığımız yılın bahar mevsiminde görüşmelerimizde yoğunluk artıyor. Hastalarımızın soruları ve talepleri öncelikli cerrahi işlemlerle ilgili olsa da cilt işlemlerinin sayısı da çok fazla.

Dolgu deyip geçmeyin

Dolgu Nedir?

Dolgu pek çok farklı malzemeden yapılabilir. Ancak benim tercihim ‘Hyalüronik Asit’ bazlı olanı. Şu anda insan vücudu ile en uyumlu olan dolgu malzemesi olduğu ve başarılı sonuçlar yakalandığı için ‘Hyalüronik Asit’ dolgusunu gönül rahatlığı ile kullanıyoruz.

Dolgu Zaman Yapılır?


Şu anda dolgunun tam zamanı. Özellikle kış ve bahar ayları dolgu için ideal zamanlardır. Yılın geri kalan zamanlarında da dolgu uygulamaları yapılabilir.

Dolgu deyip geçmeyin

Dolgu Ne İşe Yarar?

Dolgu özel maddesi ile cildin ince ya da derin kırışıklıklarını giderip, sarkan ve hacim kaybeden alanlarını yok ediyoruz. Ayrıca ince hatlı dudakları, solmuş yanakları daha belirgin hale getirmek de mümkün.

İnanılmaz bir madde şu dolgu!

Dolgu sadece çöken alanları onarmakla kalmıyor cildi müthiş bir biçimde nemlendiriyor.

“Dolgu enjeksiyonları, cildi güzelleştirmek için en çok tercih edilen medikal estetik girişimlerden biri. Başta yüz olmak üzere her bölgeye başarıyla uygulanabiliyor. Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri yaşlanmanın önüne geçerek cildi tazeleyip, sıkılaştırıp ışıltıya kavuşturuyor.”

Peki nerelere dolgu yapılıyor?

Her yere!
İşte bu kadar iddialıyız…

Dolgu enjeksiyonları yüzün dışındaki bölgelere de uygulanabiliyor. Yani, meme, kaş, çene, burun ve göz çevresi gibi farklı bölgelerde de yapılabiliyor.

Yara ve akne izlerinin giderilmesinde kullanılıyor.

Yine vücudunuzda sizi mutsuz eden asimetrilerin düzeltilmesinde de başarılı sonuçlar veriyor.

Yaşlılık izlerinin ve yaşa bağlı yüzde oluşan doku kayıplarının yol açtığı çökmelerin giderilmesinde de kullanıyoruz.
Doku kaybının neden olduğu asık yüz ifadesi ya da yaşlılık görüntüsünden dolgu ile kurtularak daha genç ve neşeli bir hale kavuşmanız mümkün.

Dolgu deyip geçmeyin

Dolgu Ne Kadar Sürede Yapılır?

Uygulama yaklaşık on dakika sürüyor ve etkisi hemen ortaya çıkıyor. Uygulama yaparken ise acı duyulmuyor.

Etkisi Ne Kadar Sürer?

Dolgu yapılacak bölgeye göre etki süresi değişiyor ancak 6 ay ile 2 yıl boyunca farkı görmeniz mümkün.

Buradan sadece hanımlara değil beylere de sesleniyorum! Dolgu işleminin tam zamanı! Yılın en keyifli zamanları olan yaza hazırlık günlerinde mutlaka uzman doktora yaptırmanız gereken dolgu sizi gerçekten mutlu edecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder