Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Göbek deliği estetiğinde patlama
HABERİ PAYLAŞ

Göbek deliği estetiğinde patlama

Haberin Devamı


Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, son zamanlarda göbek deliği estetiği talebinde artış olduğunu belirterek; “Kilo alıp verme, çoklu doğumlar ya da piercingi çıkarma gibi nedenlerin yanında göbek deliği estetiği ihtiyacını tetikleyen faktörlerden biri sosyal medyadaki mükemmel beden ideali.” diyor.

Trend göbek deliği estetiği


Sadece Türkiye’de değil dünyanın gündeminde olan ‘umbilicoplasty’ yani göbek deliği estetiği konusunda son zamanlarda büyük artış meydana geldi. Geçmişte sadece neredeyse sadece burun estetiği için plastik cerrahların kapısını çalan hastalar şimdi her türlü probleme çözüm bulmak istiyorlar. Kepçe kulakları düzeltme, karın germe, koltuk altı terlemesini önleme gibi pek çok tedavi talebinin yanında şu anda trend göbek deliği estetiği.

Göbek deliği estetiğinde patlama

Sebep sadece yaz değil!


Estetik Plastik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu son günlerde talep gören uygulamalardan birisi olan ‘göbek deliği’ restorasyonunu özellikle yaz mevsiminin yaklaşmasına bağlıyor ve ekliyor:
“Yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle pek çok hasta göbek deliği restorasyonu için bize başvuruyor. Ayrıca hızlı kilo alıp verenler, piercing kullanımını bırakanlar ve özellikle çoklu doğum yapanlar göbek bölgelerindeki deformasyon nedeniyle bu uygulamayı tercih ediyorlar. Ancak bu nedenlerin yanında belki de daha baskın olarak sosyal medyada özellikle dünyaca ünlü isimlerin paylaştıkları fotoğraflar bu talebin yoğunlaşmasında etkili oluyor.” diyerek konuya ilişkin bir değerlendirme yapıyor.

Bir kavram olarak ‘güzel göbek deliği’

Göbek deliği estetiğinde patlama

Op. Dr. Bayraktaroğlu gelişen tıp teknolojisinin ameliyatlarda sağladığı kolaylıklar sayesinde özellikle bu tip ameliyatların daha çok talep edildiğini belirtiyor: “Artık göbek deliğinin özellikle yaz mevsiminde estetik görünmesini ve fark edilmesi bir kültür olarak değerlendirilebiliriz. Güzel göbek deliği kavramı oluştuğu için bu yönde çalışmalar da artıyor.”

Plastik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu göbek deliği estetiği konusunda çok dikkatli olduklarının altını çizerken; “Özellikle genç hastalarımızda, ideal beden imajı aradıklarını hissedersem bununla ilgili ciddi bir bilgilendirme yapıyorum. Salt görsel ya da bir takıntı şeklindeki beklentilere de yanıt vermemeyi tercih ediyorum. Göbek deliği estetiği gerçekten deforme olmuş ve sağlık açısında da olumlu sonuçlara muhtaç vakalarda yapmayı tercih ettiğim bir tedavi biçimi. Bunu özellikle belirtmekte fayda var.” diyor.

Op. Dr. Bayraktaroğlu, doğal olmayan vücut ya da yüz imajı beklentileri olan hastaları gerekli görmeleri halinde psikiyatr ya da psikolog meslektaşlarına yönlendirdiklerini belirtiyor. Sağlıklı olmanın ‘mükemmel beden’e ulaşmakla eş değer olmadığı konusunda ciddi bilgilendirmeler yaptıklarını da ekliyor.
‘Umbilicoplasty’ yani göbek deliği estetiği; göbek deliğinin şeklini, boyutunu ya da yerini değiştirmek için yapılan bir plastik cerrahi prosedürüdür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder