Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kepçe kulak ameliyatı için en iyi zaman…
HABERİ PAYLAŞ

Kepçe kulak ameliyatı için en iyi zaman…

Haberin Devamı

Anlamak için önce iyi duymak lazım. Duymak için ise iyi kulaklara sahip olmak. Ancak, kulaklarımız iyi duymayı sağlamanın yanında fiziksel görünüşümüze de katkı sağlarlar.
Evet, konumuz kepçe kulak.

20 ÇOCUKTAN BİRİ ‘KEPÇE KULAK’

İnsan kulağı gelişimini neredeyse ilkokul çağında tamamlar. Yani 6 yaşına gelmiş bir çocuğun kulakları %80 oranında tamamlanmış demektir.

NEDİR KEPÇE KULAK?

Kulak kıkırdağı yumuşak doğan çocuklarda açı sorunu olacağı için kepçe kulak problemi yaşanmaktadır. Doğumdan sonra kalıp ve bantlama yardımıyla ilk 3 ay içerisinde sorundan kurtulmak mümkün. Ancak bebek 3 ayı geçtikten sonra yapılan bu tip tedaviler başarısız olur.

Gündelik dilde ‘kepçe kulak’ olarak ifade edilen geniş ve büyük kulaklar bebeklik döneminde ailelere sempatik gelebilir. Ancak çocuk için, oyun ve okul döneminde kâbusa dönüşmektedir. Çocukların sınır tanımayan acımasız yorumları çocuğu okuldan ve sosyal hayattan uzaklaştırabilir.

BU DURUMUN ÇÖZÜMÜ İSE ÇOK KOLAY: AMELİYAT

Genetik geçiş: Kepçe kulaklık genetik geçişi olan bir durumdur. Anne ya da babasında kepçe kulak olanlarda görülmektedir. Kelt ırkında ve Japonlarda çok daha sık rastlanır.

KIZLAR ŞANSLI

Kulaklardaki şekil bozukluğu daha çok erkek problemi olarak bilinir. Çünkü kızlar saçları ile bu durumu kapatabilmektedirler.

Önerimiz, uzman hekim kontrolü sonrasında çocukların kulakları okul başlamadan ameliyat ile düzeltilmesidir. Yani içinde bulunduğumuz yaz mevsimi bu ameliyat için harika bir dönemdir.

YAZIN AMELİYAT

Kepçe kulak sorunu olan çocuklar için en ideal ameliyat zamanı ilkokul öncesi ve yaz dönemidir. Çocuğunuzun bu problemden kurtulmasını sağlayarak yaşayacağı psikolojik sorunları engelleyebilirsiniz.

Ameliyat için ideal yaş ise 4-6 yaş arasıdır. Erken yaşta ameliyat olması hem çocuğun ruhsal olarak yaralanmasını önler, hem de yumuşak olan kıkırdaklar daha kolay şekillenir.

KOLAY BİR AMELİYAT

Ameliyat kulak arkasından kesilerek yapılır. Kıkırdaklar özel teknik ve dikiş yöntemleriyle zayıflatılıp yeniden şekillendirilerek, onarılır. Böylece izin kulak arkasında kalması, kıkırdağın kesilmemesi, kulak arkasından cilt çıkartılmaması, şişliklerin çok az olması ve sonuçların kalıcı olması sağlanır.

Kepçe kulak ameliyatı sonrasında çocuk hastanede kalmak zorunda değildir. Kulak ameliyatından iki gün sonra bandaj alınır ve normal hayat dönüş yapılır.

Çocuğunuza bu basit ameliyat ile daha mutlu ve başarılı bir okul hayatı sağlayabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder