Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Plastik cerrahi mi fantastik cerrahi mi?
HABERİ PAYLAŞ

Plastik cerrahi mi fantastik cerrahi mi?

Tıp insanları yaptıkları çalışmalarla her gün yeni ve faydalı tedavileri insanlığın yararına sunuyor. Onlara büyük teşekkür borçluyuz. Plastik cerrahi de bu gelişimden payına düşeni alıyor ve yeni uygulamalarla hasta memnuniyeti sağlanıyor.

Ancak her konuda olduğu gibi plastik cerrahi de farklı fikirdeki hastaların tercihleri yüzünden zaman zaman dikkat çekici olaylarla gündeme geliyor.

Bu da akıllara plastik mi fantastik mi sorusunu getiriyor. Yanıtı aslında zor değil. Elbette doğal ve sağlıklı olan!

Haberin Devamı

Güzellik anlayışındaki trendlerin yön verdiği uygulamalar zaman içinde değişiyor. Gelelim son zamanların plastik cerrahi trendlerine:

Büyük memelere son

Çoğunlukla ünlülerin tercih ettiği dikkat çekici hacimdeki meme büyütme ameliyatlarında sona gelinmiş görünüyor. Son günlerde meme estetiğinde moda daha çok doğal ancak dik duruşlardan yana.

Bugün başta dünyanın en popüler sinema yıldızları başta olmak üzere pek çok kadın göğüslerini dikleştirip normal ölçülerde büyütmeyi tercih ediyorlar. Neredeyse bir fincan hacminde bir büyüklüğü tercih eden bu isimler sadece yerçekimine karşı koyuyorlar. Doğallık onların baş tacı.

Dolgu bir numara!

Erken yaşta yüzlerine önem verenler bu çabalarının karşılığını 40’lı yaşlardan sonra alıyorlar. Yaşıtları derin ve iflah olmaz kırışıklıklarla objektiflere gülümserken onlar daha genç ve yaşlarını durdurmuş haldeler.

Plastik cerrahi mi fantastik cerrahi mi

Dolgu uygulamaları bu yıl ülkemizde ve tüm dünyada botoksun bir adım önüne geçmiş durumda. Çökmüş ve esnemiş alanları doldurarak daha genç ve doğal bir görünüm elde ettiğimiz dolgu 30 yaş üstü kişiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Sonuç her zaman başarılı!

Burun dolgusu

Her burun ameliyat edilmek zorunda değildir. Yanlış duymadınız bazı burunları dolgu yaparak daha estetik bir hale getirmek mümkün. Bıçak altına yatmadan burun estetiği olmak isterseniz bu alanda iyi referanslara sahip bir estetik cerraha görünmelisiniz. Yüzünüzün formuna uygun bir dolgu belki de sizi çok mutlu edecektir.

Kalça büyütmede normal ölçüler

Plastik cerrahi alanında kalçalar da her zaman gündemde. Özellikle Jennifer Lopez, Kim Kardashian ile başlayan ve sıkça konuştuğumuz büyük kalçalar da tarih oluyor. Şimdilerde belirginliği az olan, kadınların minimal ölçekte tercih ettiği kalça büyütmede trendler doğallıktan yana. Yani hacim vermek yerine feminen bir vurgu yapmak tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Dudak kaldırma

Dudaklarınız ince ve zayıf görünümlü olabilir. Bu durumda dudak dolgusu ile belirli bir dolgunluk elde edebiliyoruz. Ancak burun ile dudak arasındaki boşluğu minik bir operasyonla azaltarak daha tanımlı bir dudak ifadesi elde etmek başarılı sonuçlar verebiliyor. Bu, popüler dudak dolgu maddelerinin ya da geçici jellerin aksine kalıcı bir çözüm.

Yüzde askılama yöntemi

Ameliyatsız ve konforlu yüz germe çözümlerinin en başında Ulthera geliyor. Bu uygulamada ultrasonla cildi ısıtarak yüzde gerginlik sağlıyoruz.

Diğer çözüm olan yüz askılama yöntemi ile de yine sarkmaları giderip doğal bir görünüm elde ediyoruz. Ameliyatsız olarak yapılan ve özel ipler ile gerginleşen cilt sayesinde yüzünüz sağlıklı ve doğal görünüme kavuşuyor, kolajen üretimi sağlanıyor. Çok yoğun sarkma olmayan 40 yaş grubu hastalarımız içim ideal.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder