Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Politikacılarda bakım zamanı!
HABERİ PAYLAŞ

Politikacılarda bakım zamanı!

Haberin Devamı

Gençlik ve güzellik her zaman ikna eder

Zamanın karşı konulmaz etkileri sadece fiziksel özelliklerimize sirayet etmiyor. Aynı zamanda toplumsal değişimler ve dünyanın kendi yapısal özelikleri de etkileniyor, dönüşüyor.

Yaşayan her şeyin kaderi bu değil mi zaten? Değişmek, dönüşmek ve nihai son!

Malum politika da hiç durmayan yapısı gereği hayatımızın her an içinde. Kayıtsız kalmak mümkün değil. Bu durumda doğal olarak politikacılar da sürekli gündemde, hayatlarımızın baş köşesinde yer alıyor.

Ülkemizin içinde bulunduğu süreç de şu aralar politika yoğunluklu. Seçim döneminin doğası gereği her an politikacılar başta televizyon ve sosyal medya olmak üzere gündemdeler.

Bir plastik cerrah olarak seçim sürecinde politikacılarımızın pek çoğunun çok bakımlı ve özenli olduklarını gözlemliyorum. Cerrahi olmayan estetik uygulamalarla kişisel bakımlarını yapan bir kesim var. Dünyada da bu yönde bir eğilim olduğunu zaten uzun zamandır biliyoruz. Türkiye’de bunu takip eden bir gelişimin olması da kaçınılmaz elbette.

Ama estetik uygulamalar denilince hemen aklınıza sosyal medyada yer alan zaman aşırıya kaçan görüntüler lütfen gelmesin.

Politikacılarımız, herhangi bir ifade değişikliği yaratmadan sadece daha taze bir görüntü için ufak dokunuşlar için yapılmış uygulamaları tercih ediyor.

Onların bu tip dolgu, botoks gibi uygulamaları yaptırmaları gerçekten yerinde. Çok hızlı hayatlara sahip olan bu insanlar sürekli toplum içinde yer alırken iletişim araçlarını da yoğun olarak kullanıyorlar. Böyle bir rutinde beslenme ve uyku düzensizliğinin bir süre sonra bedende ama özellikle yüzde neden olacağı izler; yorgunluk ve buna bağlı olarak mutsuz, sinirli ve belki de daha yaşlı bir ifade olacaktır.

Kendinizi bir politikacının yerine koysanız, hitap ettiğiniz ve desteklemesini istediğiniz kitlenin sizi bu şekilde görmesini ister miydiniz?

İşte bu nedenle ve bence çok doğru olan bu nedenle politikacılarımızın bu gibi ufak dokunuşlarla kendilerini yenilemeleri ve daha zinde görünme çabaları gerçekten takdir edilmelidir.

Dünya liderlerinin her zaman bakımlı ve genç görünme nedenlerini bir kez daha düşünürsek bizim politikacılarımızın da bu tablodan feyz almaları aslında mutluluk verici.

Gençlik ve tazelik her zaman güzeldir ve ikna eder…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder