Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Tatil Bitti mi? Haydi bakıma!
HABERİ PAYLAŞ

Tatil Bitti mi? Haydi bakıma!

Haberin Devamı


Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu yaz güneşinde aşırı güneşe maruz kalmış ciltler için harika sonuçlar elde edilen Kimyasal Peelingi öneriyor.

Tatilinizi tamamlamış ve cildinizdeki matlıktan dolayı mutsuz iseniz Kimyasal Peeling tam size göre.

Kimyasal Peeling, özellikle yüzünüze canlı ve neşeli bir görünüm vermek için yapılır. Yüzdeki mat ve sağlıksız cildi canlandırmak için ölü hücrelerden arındırılarak sonuca ulaşılır. Cilt katmanlarının zarifçe soyulmasına dayalı bir yöntemdir. Kimyasal Peeling, güneş lekeleri, kırışıklıklar, akne izlerinin yok edilmesinin yanında nem ve yağ dengesini kontrol altına almak açısından da faydalıdır.

Uygulama kısa sürer. Cilt yağlarından arındırılır ve sonra tedavi için seçilen peeling solüsyonu bekletilerek nötralize edilir. İşlemin sonunda cilt yatıştırıcı ve güneş koruyucu kremler ile rahatlatılır. İşlem sonrası normal günlük yaşama dönülebilir.

Kimyasal Peeling’de amaç pürüzlenmiş üst cilt tabakasını sağlıklı, pürüzsüz, parlak, lekelerin kaybolduğu ve daha nemli bir cilde dönüştürmektir. Uygulamada en çok glikolik, laktik ve meyve asitlerini içeren Alfa Hidroksi Asitleri (AHA) kullanıyoruz . Ayrıca meyvelerden ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitler de yüzeysel peeling maddesi olarak kullanılır. TCA (Trikloroasetik Asit) ile orta derinlikte, Fenol (Karbolik Asit) ile daha derin peeling uygulamaları yapılır.

Kimler Kimyasal Peeling uygulaması yaptırabilir?

Donuk ve cansız görünüm ile lekeli cilde sahip olanlar

Kimyasal Peeling, donuk ve cansız görünümlü cildi canlandırmak, cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılan bir işlemdir. Cildin çeşitli katmanlarının yüzeysel bir şekilde soyulmasına dayalı bir yöntemdir. Kimyasal Peeling, güneş lekeleri, kırışıklıklar, akne izlerinin giderilmesi, cildin nem ve yağ dengesini kontrol altına almak açısından faydalıdır.

Uygulama son derece kısa süren bir işlemdir. Cilt yağlarından arındırılır ve sonra tedavi için seçilen peeling solüsyonu uygulamanın derinliğine bağlı olarak yüzde bekletilen solüsyon nötralize edilir. İşlemin yatıştırıcı ve güneş koruyucu kremleri uygulanarak sonlandırılır. İşlem sonrası normal günlük yaşama hemen dönülebilir.

Kimyasal Peeling’de amaç pürüzlü üst cilt tabakasını kaybedip daha sağlıklı, pürüzsüz, parlak, lekelerin kaybolduğu ve daha nemli bir cilt elde etmektir. Uygulamada en çok glikolik, laktik ve meyve asitlerini içeren Alfa Hidroksi Asitleri (AHA) tercih edilir. Meyvelerden ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitler yüzeysel peeling maddesi olarak kullanılır. TCA (Trikloroasetik Asit) ile orta derinlikte, Fenol (Karbolik Asit) ile daha derin peeling uygulamaları yapılır.

Kimyasal Peeling işlemi nerelere uygulanır?

- Gözaltı ve ağız çevresindeki ince kırışıklıklar

- Güneş ışınlarının ve kalıtsal faktörlerin neden olduğu yaşlılık belirtileri

- Sivilce ve izleri,

- Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve çil izlerinde,

- Doğum kontrol ilaçları ve gebeliğin neden olduğu lekelerin tedavisinde etkili sonuçlar alınır.

Kimyasal Peeling işlemi kaç seans uygulanır?

Cilt tipine ve problemlerin göre bu süreç değişir. Ortalama 1-2 haftada bir 2-4 seans önerilmektedir. Burada belirleyici olan Kimyasal Peeling’in dozu ve içeriğinin etkinliğidir. Seans sayısı cildin ihtiyacına göre artırılabilir.

Kimyasal peeling sonrası neler yaşanır?

- Tedavi alanları serin tutulur.

- İz kalmaması için kabuklar koparılmamalıdır.

- Yüzeysel peeling sonrası hafif nemlendiriciler, derin peeling sonrası yoğun nemlendiriciler kullanılmalı.

- Güneşten yüksek faktörlü kremler ile korunmalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder