Oral Çalışlar Bahçeli’den talihsiz açıklama
HABERİ PAYLAŞ

Bahçeli’den talihsiz açıklama

Haberin Devamı

MHP lideri Bahçeli, Akşener'in “100 bin imza toplama” iddiası karşısında, ilginç bir suçlamada bulundu. "Adalet Bakanı ile İçişleri Bakanı, FETÖ'nün seçmen üzerindeki etkisini takip etmiş midir? FETÖ'nün 100 bin imza ile aday olacak isimler üzerinde odaklanacağı merak konusu olmuştur" diye konuşan Bahçeli, gazetecilerin "Bir bilgi veya istihbarat var mı?" sorusuna, "Hayır benim düşüncem" yanıtını verdi.

Şimdi önümüzde bir de "FETÖ'nün seçmen üzerindeki etkisi" sorunu var. Bahçeli'ye göre, Adalet ve İçişleri Bakanlarının, bunu takip etmesi gerekiyor. MHP liderininin AK Parti üzerindeki nüfuzunu dikkate alırsak, bu çağrının bazı tatsız sonuçlara yol açması mümkün.

Hiç şüphesiz, Fethullahçılığın, uzun yıllar içinde oluşmuş birikimiyle, bir kısım seçmeni etkilemesi mümkün. Peki, hangi seçmenin hangi etkilerle oy kullandığını, Cumhurbaşkanı adayı için imza verdiğini, nasıl saptayacağız? Adalet Bakanlığı, imza verenlerin dökümünü yapıp, "Şunlar "FETÖ yönlendirmesiyle imzaladı" falan mı diyecek? İçişleri Bakanlığı, "Şunlar FETÖcü, oy kullanamaz, imza veremez mi?" diyecek?

Hukuk devletinde herkes yasalar önünde eşittir. Bir suç iddiası varsa, kişi, yargı önünde hesap verir. Bahçeli söyledi diye "FETÖ etkisi ile oy kullanmak" diye bir suç icat edilebilir mi?.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bahçeli'nin açıklamasına sert tepki gösterirken, "amacın imza vermek isteyenleri korkutmak olduğu"na dikkat çekti.

Kutuplaşmayı tırmandırmak

Türkiye'de siyaset genellikle kutuplaşmalar üzerinden yürür. Seçmenini pekiştirmek isteyen partiler, sert bir söylem tutturarak, kitleyi kendi saflarında tutmaya çalışırlar. Bunların hepsi anlaşılır meseleler.

Ancak “kabul edilebilir gerilim”in sınırları bulunuyor. Gereğinden fazla gaza basılınca, araba devriliyor. Onulması zor yaralar açılıyor.

Akşener ve Bahçeli, uzun yıllar, birlikte siyaset yaptılar. Şimdi rekabet içindeler. Tartışmaları, birbirlerine yönelik sert eleştiriler yapmaları, doğal. Problemli olansa; tartışmayı siyaset dışı alanlara çekmek, işi polisiye bir hale getirmeye, belden aşağı vurmaya kalkmak.

Toplum, siyasetten çözüm istiyor, sorunlara çare bekliyor. Yaşadığımız coğrafyada, iç siyasetin daha makul bir zemin üzerinde yürümesi, daha demokratik bir anlayışın yerleşmesi, işleri kolaylaştıracaktır. Bahçeli'nin sözlerini, bir yol kazası sayalım...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder